Olga Simarro

Olga Simarro, alcaldable del PSC per Roses: 'Segueixo creient que Roses necessita més'.

Com valora aquesta última legislatura a l'Ajuntament de Roses?
Pel que fa al grup de govern, podríem destacar, la nostra primera aposta per un pacte que fes un ajuntament més social i per ajudar a crear un projecte de futur per a Roses que no hem vist en el govern i que ens falta i demanem des del primer moment. Per exemple, estem d'acord amb la proposta que una part del pressupost s'elabori amb la participació ciutadana. Però hem trobat a faltar més reflexió sobre la taula de pobresa a fi de continuar millorant les accions socials. En relació al tema de subvenció de l'IBI, per a les famílies monoparentals, estem molt agraïts que es tingués en compte la nostra proposta i es desenvolupés, ja que esperem que siguin moltes les famílies que puguin optar a aquest ajut. Però el que no aplaudirem és que no es pugui aplicar a famílies monoparentals amb només un fill i només es pugui sol·licitar l'ajut si es tenen dos fills o més. No acceptarem que ens diguin que és una prova i ja veurem què passa. En el tema de Seguretat, tenim molts fils penjats, i temes per resoldre, podent esmentar, posant algun exemple, com el Top Manta o certs barris conflictius de la nostra Vila, sense deixar a part els robatoris en via pública. En els quatre anys que portem de legislatura, hem comprovat que la inversió en habitatge social de 75.000 euros, considerant que és una quantitat molt baixa i irrisòria, ja sabent el preu de l'habitatge, aquesta quantitat destinada, no ha variat en cap moment i bé sabem que no només el partit socialista el qual ha demanat una pujada en aquest punt del pressupost. Francament un plurianual poc treballat, sense projecte tancat, i sense elements de futur.

En resum, ha estat un pacte, on des de la responsabilitat i en positiu, hem intentat donar suport a un govern curt d'efectius i tot i això hi donem suport, per un intent de poder fer entre tots. Però molt els va quedar per treballar i executar. El nostre grup entén la tasca de l'oposició en dos vessants: la de control de la gestió del govern municipal amb totes les accions que es puguin derivar i la de les propostes que es poden fer també des de l'oposició perquè el municipi es vegi beneficiat.

Hem donat suport al tanatori, encara que amb seriosos dubtes sobre el model de gestió, perquè considerem que és una necessitat postergada durant legislatures i era imprescindible donar-li sortida. Vam donar el suport a la necessitat de dinamitzar el Mercat municipal i fer un espai d'atracció al centre de la Vila, aquest projecte no serà efectiu, podem reconèixer l'esforç del Govern, però no han complert l'objectiu. Seguim trobant a faltar el debat sobre la partida de llibres de text, la qual creiem necessària. També seguim trobant a faltar un relat sobre la promoció turística a Roses i el paper de l'estació Nàutica. Vam proposar que el pressupost plurianual contempli el quadre d'inversions previst noves mesures per al compliment efectiu i total dels objectius del PAES per al 2020 i començar a plantejar un horitzó lliure de la necessitat de combustibles fòssils per a Roses. Segueix pendent el problema d'aparcaments i l'arxiu municipal. Hem demanat la pujada de la partida de Serveis Socials, en reiterades ocasions, ja que considerem que continuen sent escasses. Seguim pensant que Roses té unes prioritats les quals, moltes, segueixen pendents. Necessitem més inversions en turisme, en educació, en promoció econòmica, en benestar, en infraestructures,...

Què la porta a tornar a liderar la llista a les eleccions municipals?
No ha estat fàcil prendre la decisió, ja que tot no és tan bonic ni tan perfecte com molts de nosaltres podríem imaginar. Però tot i aquesta part menys agradable, segueixo creient que Roses necessita més. Estic segura que molts veïns de Roses pensen el mateix. Roses és molt bonica, creiem que ho tenim tot, estem en una de les badies més envejades del món. Roses necessita, ocupació, habitatge Social, més Seguretat, projecte de Turisme, zones d'aparcament. I per molt que ens vulguin fer creure, Roses no està completa. Són molts els projectes que ens falten per desenvolupar i moltes les necessitats per cobrir. Necessitem més política municipal i fer municipalisme. Els veïns de Roses ens ho demanen.

Quins projectes creu prioritaris?
Amb total prioritat, revisar i ampliar el referent als serveis socials, lloguer social i creació d'ocupació, remarcaria la seguretat a la ciutadania, zones d'aparcaments, ocupació, un pla de turisme real i l'abast de Tots. Un pla de comerç, que solucioni definitivament el tema del mercat municipal. Un pla de desenvolupament per a Santa Margarida perquè se senti important a Roses. El desenvolupament d'esports nàutics amb atractiu internacional. I un Roses més animalista.

Qui formarà part de la seva llista?
Quan arribi el moment ja es veurà. Estem a les portes de presentar les candidatures, i és sabut per tots que, a les llistes de les Eleccions Municipals, sempre hi ha novetats. Els Socialistes pensem que a cada legislatura és bo incorporar persones amb noves idees. La Democràcia també és participar, no només votar, i això també és una responsabilitat.