Xavier Oliveras, vicealcalde de Borrassà

Destaquen els actes que commemoren els 1200 anys de la primera pedra escrita que va donar existència al poble de Borrassà. Conversem amb Xavier Oliveras, vicealcalde del municipi.

- Com es presenta, aquest 2017, la Festa Major?
El dijous 30 de novembre serà Sant Andreu i, per això, a Borrassà, tenim a punt una nova Festa Major en honor a aquest sant, amb actes programats el cap de setmana dels dies 2 i 3 de desembre. Tot i que el programa no difereix gaire dels anys anteriors, cal remarcar que, durant aquest any 2017, el municipi ha sumat anys d’història: la primera pedra escrita on figura Borrassà, concretament amb el nom de “Borraciano”, remunta 1200 anys enrere.

- Què hi ha preparat per commemorar aquest fet?
Val a dir que no només aquest cap de setmana sinó que al llarg d’aquest últim trimestre de l’any hem iniciat un seguit d’actes que tenen com a objectiu posar valor a aquest fet històric. Ara bé, pel cap de setmana en qüestió, hi ha organitzada una xerrada, així com una exposició amb el nom de “Borasa 1602 - Burrassa 1714 - Borrassa 1900”. Jordi Martínez, historiador, i Nuri Roura, historiadora de l’art, tenen preparada una xerrada sobre l’església de Sant Andreu a l’època carolíngia, així com la seva interessant evolució. Pel que fa a l’exposició, Xavier Clotas, enginyer d’Obres Públiques, n’és l’autor.

A banda d’aquest fet històric, cal remarcar que tots els actes festius del diumenge seran amenitzats per la prestigiosa orquestra internacional Maravella, amb sardanes a la plaça Major i ball de fi de festa al Centre cívic i social l’Ateneu.