Carles Corral, president de l’Associació altempordanesa de prevenció i ajuda de les malalties del cor - CORFI

En aquesta ocasió volem donar a conèixer i difondre la tasca de l’Associació altempordanesa de prevenció i ajuda de les malalties del cor CORFI, i amb aquest motiu, ens hem posat en contacte amb el seu president, el figuerenc Carles Corral.

Carles Corral va treballar de RRPP fins que va haver de deixar la feina per una malaltia del cor. A finals de 2008 juntament amb unes quantes persones, van veure la necessitat de fer una associació per prevenció i ajuda a les malalties del cor, i aixi va neixer CORFI a la ciutat de Figueres i comarca. Carles Corral els hi va dir que encantat i aquí segueix fins avui.

Què es CORFI?
Som una associació sense ànim de lucre que té per objectius, entre d’altres:fomentar i divulgar la prevenció i el control de les malalties de l’aparell circulatori així com ajudar a controlar els principals factors de risc (hipertensió, colesterol, tabac, diabetis…) també ens dediquem a conscienciar la població figuerenca i dels llocs de la comarca on ens sol·liciten sobre la necessitat de crear hàbits cardiosaludables. En quant a ajuda, una altra dedicació és la que dediquem a promoure cl’autoestima després d’una malaltia cardíaca i a ajudar als malalts del cor i els seus familiars a portar la malaltia i a realitzar activitats per millorar la qualitat de vida del malalt i a col·laborar amb el Departament de Salut en la Planificació Sanitària.

Com funciona COR-FI?
Com a totes les entitats, tenim una Junta Directiva que ens reunim normalment i planifiquem i realitzem les activitats. També disposem de poc més de tres cents socis col·laboradors que fan una petita aportació anual.

Quines activitats realitzen?
Al llarg de l’any fem xerrades-coloquis informatives i divulgatives a càrrec d’eminents cardiòlegs a Figueres i en diferents poblacions de la comarca, així com els desplaçaments amb una caravana medicalitzada a les poblacions a on ens ho demanen, a on equips professionals realitzen gratuïtament proves com prendre la pressió arterial, el nivell de glicèmia i es fan electrocardiogrames, etc.

També hem de destacar la “Setmana del cor” que enguany, varem celebrar del 15 al 18 de Novembre, i en la qual varem tenir instal·lada a la plaça de l’Ajuntament de Figueres, la caravana medicalitzada on varem atendre moltes persones i consultes. Com a cloenda de la setmana, també es va fer un dinar de germanor obert a tothom que va comptar amb una gran participació.

Com es financia l’Associació?
Bàsicament amb les aportacions dels esmentats socis i de comerços col·laboradors, així com d’una petita aportació de l’Ajuntament de Figueres.

Com veu el futur de l’Associació?
Suposo que com està passant en moltes altres associacions, ens agradaria poder comptar amb gent jove, amb noves idees i iniciatives. però malauradament, la nostra malaltia afecta especialment a gent de mitjana edat, i són pocs els qui es volen implicar.

Voldria agrair en aquest punt la col·laboració de tots els membres de la Junta, sense els quals no seria possible la nostra associació així com al polivalent Sr. Genis. També ens han demanat assessorament per muntar altres associacions al Pla de l’Estany I a la Garrotxa i és una de les nostres fites de futur.

Finalment, si esteu interessats en conèixer més a fons aquesta entitat, o si voleu col.laborar com a soci voluntari, ho podeu fer a la nostra seu de la Plaça Sant Vicenç de Paül,3 de Figueres;els dilluns al mati i els dijous a la tarda, o bé als tels. 667649267 o 610956867.

Redacció,J.M.O.