Núria Escarpanter

La candidata de Junts per Llançà té clares les principals línies que definiran les propostes del seu programa electoral.

Què en pensa de la campanya "Llançà Net"? Per què creu que hi ha aquesta manca de civisme i de quina manera es pot arreglar aquesta situació?
La campanya "Llançà Net" em sembla una bona iniciativa per començar a conscienciar els llançanencs i llancenques de la importància de tenir un poble net. Hem de creure'ns d'una vegada que la netedat és un valor afegit a la nostra bonica població i si la millorem, ens aportarà a tots, molts beneficis.

Una de les meves prioritats, si sóc escollida alcaldessa, serà convertir Llançà en el poble més net de la província. Hem de partir de la base que hi ha un problema cultural real, envers la neteja. He conegut països en els quals no et trobes paperes en molts metres i això no fa que la gent tiri la brutícia a terra, per tant, aquesta situació es pot arreglar i per fer-ho calen: campanyes molt fortes de conscienciació i aportar-hi més mitjans dels actuals. És important netejar, però també aprendre a no embrutar!

Caldrà que l'Ajuntament, l'empresa concessionària i els ciutadans i ciutadanes hi posin el coll. Seguint amb la campanya del "Llançà Net", crearé la figura de l'agent cívic, que perseguirà tots els infractors, amb avisos reiterats inicialment i sancions davant els incompliment, augmentaré el nombre de contenidors en segons quines zones, ampliarem les zones destinades al reciclatge i faré mantenir sempre els contenidors nets, que donin bona imatge. També vull fer una campanya amb els negocis perquè no aboquin de manera descomunal brutícia en segons quins horaris (sobretot a l'estiu) i els facilitarem alhora la retirada de deixalles perquè puguin desenvolupar la seva feina. Perseguiré abocaments de poda i de mobles tirats al carrer, és clar que caldrà explicar bé horaris i serveis gratuïts de la deixalleria.
I tinc un especial interès a acabar d'una vegada per totes amb els excrements de gos pel carrer. Si tinc l'oportunitat de dur a la pràctica el que tinc al cap, en pocs mesos, es poden veure resultats!

En la darrera entrevista ens va assegurar que un cop haguessin passat les festes de Nadal faria reunions sectorials de diferents temàtiques, i que estava interessada a fer xerrades per barris o per grups. Ja ho han planificat?
Sí, el meu grup de campanya i jo mateixa, ja tenim dates per dur a terme les sectorials i reunions de barris. Les reunions de barris es duran a terme el mes de febrer. La intenció és que jo pugui captar les mancances i inquietuds dels veïns/es, per poder plantejar assumptes en el programa electoral que els puguin donar solucions. En farem a: Port, Vila, Fané, Grifeu i Bateria. Els veïns se n'assabentaran ben aviat. Es tractaran de trobades a peu dret on es podrà tenir un canvi d'impressions amb mi mateixa. Aprofito per dir que un dels punts del meu programa electoral, serà crear la figura dels representants de districte, els quals esdevindran la veu de tot el barri davant d'assumptes que puguin ser d'interès per tot el veïnat. Així mateix, aquests estaran assabentats per part de l'Ajuntament, de tot allò que pugui afectar el veïnat en qualsevol moment.

Pel que fa a les sectorials, n'hi ha previstes de: Cultura, Gent gran, Turisme i Comerç. Aquestes es duran a terme dissabtes de Març i Abril a la Sala de Conferències de la Casa de Cultura. En elles també pretenc captar si existeixen mancances que poden ser cobertes i com no, explicar ja punts importants del meu programa electoral.

Ja deuen estar treballant, també, en definir les propostes pel seu programa electoral. Quines són les seves prioritats?
No em cansaré de repetir que la meva prioritat sempre seran les persones, així que tot allò que ajudi a millorar la vida dels llançanencs i llancenques tindrà cabuda al meu programa electoral. Algunes de les meves prioritats seran millorar la neteja viària i de recollida, tornar a crear el local de joves, diferenciar l'àrea d'Infància de l'Àrea d'Ensenyament, per poder treballar més directament vers els més menuts, i mantenir la gratuïtat dels llibres. També poder oferir atenció màxima a la gent gran creant el geriàtric, millorant el centre de dia i pensant en ajuts per les persones de major edat que es troben soles. Alhora és necessari crear una aula de Formació activa per totes les edats. Tot això sense oblidar seguir fomentant l'àrea de Turisme de l'Ajuntament, canviar la manera de treballar d'algunes àrees de l'Ajuntament per millorar el seu rendiment, no apujar impostos i millorar l'àrea de Comerç per ajudar als negocis del poble a prosperar. Aquestes són algunes de les meves prioritats, n'hi ha d'altres, però aquestes són algunes de les principals.

Al llarg de la campanya electoral i el dia que presenti el meu programa, explicaré a fons tots i cadascun dels punts que el compondran. I una que m'encantaria fer realitat és crear l'Àrea de Benestar Animal. No suporto el maltractament animal i m'encantaria que el meu poble, també pogués fer bandera de la sensibilitat vers aquests éssers vius.

Què creu que la diferencia de la resta de candidats?
Fins el dia d'avui, sóc l'única dona que es postula com a candidata d'un partit polític i això és un gran tret diferencial. No m'he embolcallat mai amb la bandera feminista però sí que sóc una ferma defensora de les dones i dels seus drets i penso que ja va essent hora que ens postulem també en llocs de responsabilitat. Crec que Llançà es mereix provar com gestiona la seva màxima Administració una dona i aquí sí que faig una apel·lació a totes les llançanenques. M'encantaria que totes i cadascuna d'elles, puguin veure's reflectides en mi, en aquest camí que he engegat vers l'alcaldia. Per altra banda, no puc dir que sigui millor que la resta de cap dels candidats que hi acabarà havent, però sí que sóc la que té més experiència en el món municipal i això és quelcom molt important que mereix ser valorat.

Què és el que més li agrada del seu poble?
Del meu poble m'agrada tot, però potser el que més valoro és la seva gent. Som persones de caràcter, exigents i molt crítics. Però alhora som sociables, acollidors i amb molta identitat de poble, i això m'encanta. Som la millor gent del món!