Joan Sabartés, actual alcalde i alcaldable de Cantallops

Joan Sabartés, actual alcalde i alcaldable de Cantallops, confia, després de les municipals, poder finalitzar els projectes iniciats i acabar-ne d’altres que, juntament amb el grup municipal, tenen previstos en cartera.

- Quins motius et fan repetir com alcaldable?
Bàsicament per dues raons principals: les ganes de continuar treballant pel poble i el fet de tenir un equip de govern amb molt bona sintonia. Entre tots els regidors formem un grup engrescat en acabar els projectes que tenim en marxa i també amb ganes d'engegar-ne de nous.   

- Com descrius aquesta darrera legislatura?
Durant aquests anys hem fet una gestió racional dels recursos de l’ajuntament, fet que ens ha permès anar reduint el deute. Actualment podem afirmar que l’ajuntament es troba en una situació de total equilibri, on el deute que encara queda pendent es podria eixugar amb la tresoreria la qual disposa ara mateix l’ajuntament. Durant aquesta legislatura s'ha adquirit la rectoria al Bisbat, amb la intenció de convertir-la en la seu del nou ajuntament. També s'ha executat la pavimentació d'un tram del carrer la Jonquera i un tram del carrer Figueres renovant el servei de clavegueram. S'han fet millores en la xarxa d'aigua i s'ha continuat la substitució de l'enllumenat de bombetes de sodi per bombetes de leds, aconseguint així una reducció important del consum energètic. A través d'una empresa privada s'està duent a terme la canalització de gas propà. També s'ha millorat l'entorn urbà en algun sector del poble.  

- Com t'agradaria veure el municipi en els pròxims 4 anys?
M'agradaria veure un poble amb el deute totalment eixugat. M'agradaria que es tornés a activar el PUOSC, per tal de poder tirar endavant algun projecte gran com podria ser la rehabilitació de la rectoria i la plaça major. També tenim intenció d'acabar la pavimentació del carrer Figueres. En aquest proper període volem apostar per l'autogestió dels residus orgànics mitjançant la instal·lació d'un compostador mecanitzat i volem signar un conveni amb L'ACA, per tirar endavant el projecte de la depuradora municipal. Volem continuar col·laborant amb les entitats del poble com ho hem fet fins ara i treballar amb les empreses del poble, com poden ser cellers, botiga, hotels, restaurants, cases de turisme rural i petits productors. En definitiva, fer la promoció necessària per a atraure un turisme de qualitat, amant de la natura, de la història, de l'enoturisme i de la gastronomia, és imprescindible.