Agustí Badosa, reelegit alcalde de Sant Pere Pescador

Agustí Badosa, reelegit alcalde de Sant Pere Pescador, ens parla dels resultats a les urnes i del present i futur del municipi. A finals de mes, se celebrarà festa major, amb un cartell molt potent.

- Quina és la vostra valoració dels resultats del 26M?
Com a candidatura, estem molt, molt satisfets. Sobretot si tenim en compte que els veïns de Sant Pere tenien tres opcions, quelcom que no passava des del 2007. Així que, treure majoria absoluta, 6 regidors d’11 possibles, en aquest context, no era gens fàcil i segurament ha superat les nostres expectatives en forma d’un regidor més de l’esperat. La lectura, doncs, és clara: tot i tenir un poble amb diferents sensibilitats polítiques, la gent ha valorat la bona tasca feta com a equip els últims anys i el que proposem entusiasma.

- Com encareu, com equip, el futur del municipi?
Comptem amb un equip sòlid i professional per governar i fer realitat el programa. Haver governat, evidentment, et dona avantatge, atès que has de reenfocar poc la teva línia estratègica. Referent a aquesta, ja hem explicat que volem tres punts, com se sol dir a molts altres llocs, però a Sant Pere tenim un perfil de gent diversa, per exemple el 30% és gent nouvinguda, cosa que fa uns anys no passava. Cal valorar-ho com una riquesa, però hem de ser capaços de gestionar-ho, sobretot amb polítiques socials i treballant molt per l’escola i l’espai jove. En els últims anys ja s’ha treballat molt adequadament tot això, ara volem potenciar-ho encara més: tenim regidores altament capacitades en educació social, convivència i cohesió social.

També vetllarem perquè la urbanització Bon Relax compti amb una xarxa d’aigua com la resta del municipi. Amb la nova concessió, comptem que l’obra estarà acabada entre 2020-2021. Cal mimar, cuidar i incidir en temes públics, com també la neteja: cal que la gent estigui contenta de viure al municipi.

Quant a l’àmbit econòmic, acompanyarem, en tot allò que estigui a les nostres mans i ens pertoqui, sobretot al sector de l’agricultura, però també al turisme i al comerç. Aquest últim, per exemple, és bàsic que el comerç del poble no es mori mai, així que oferirem eines perquè els comerciants puguin sobreviure, competir i créixer.

- I a finals de mes, la festa major:
Efectivament, i l’esperem, com sempre, amb molta il·lusió. Divendres encetarem amb el teatre Burundanga, la transmissió en directe de l’òpera de El Liceu a la Fresca i la música dels Banana Beach. El dissabte, dia de Sant Pere, missa, sardanes, Humor Amarillo pels més joves i música del Cor de l’Empordà dirigit per en Carles Coll. A la nit, Mitjanit i Germà Negre. Tancarem el cap de setmana festiu amb sardanes i la gran orquestra Maravella, amb el seu ball de tarda-vespre. Com es pot veure, doncs, presentem un cartell ben variat i, sobretot, molt, molt complet.