Josep Buixó

Josep Buixó ha estat regidor del consistori figuerenc des del passat mes de desembre fins a aquest 15 de juny, un cop celebrat l’acte d’investidura dels nous regidors.

Compta amb més de 40 anys transmetent valors humans en l’esport i sent molt sensible, proper i participatiu amb els col·lectius amb discapacitats. Ara, en aquesta darrera etapa “curta però molt intensa” al costat de Jordi Masquef, Buixó afirma haver treballat molt còmodament en cadascuna de les seves regidories, i a l’hora d’escollir algun moment memorable ho té ben clar.

- Com valores la teva etapa de regidor?
L’experiència, totalment nova per a mi, ha estat d’allò més satisfactòria. Tot i ser una feina totalment diferent de les que havia dut a terme i amb molta dedicació temporal, és un orgull haver pogut servir a la ciutat, sent responsable de les associacions veïnals i de les regidores de discapacitació i d’habitatge. Segurament m’hauria agradat gaudir més temps de l’experiència, per la meva estima cap a la ciutat, però només em queden paraules d’agraïment cap al consistori: tothom ha valorat en tot moment la meva feina, el meu tarannà i, per tant, he pogut treballar molt còmodament en totes les regidories assignades, ben acompanyat de persones i tècnics molt professionals.

- Amb quin moment et quedaries, dins les teves tasques de regidor durant aquest temps?
Com dic, pràcticament només tinc bones paraules d’aquesta experiència consistorial i de les meves responsabilitats en les diverses carteres. Per tant, de bons records, en tinc molts. Tanmateix, a l’hora d’escollir un dia inoblidable, ho tinc clar: el passat 29 d’abril al parc d’atraccions de les fires. La jornada inclusiva per a persones amb discapacitat física o psíquica a les fires i atraccions, novetat d’enguany, em va omplir de vida. Gràcies a tot aquest col·lectiu, a l’ajuntament i als firaires, que van fer possible la celebració d’una tarda màgica! Les fires en el seu conjunt van ser esgotadores, tot i que positivament parlant, ja que haver pogut viure de tan a prop tots els actes culturals i esportius ha estat una novetat i una gran alegria. Per exemple, haver acompanyat a la pubilla de la Terra Alta fins a l’escenari ha estat un altre moment destacat i agraït.

- Com t’agradaria imaginar-te la Figueres d’aquests propers 4 anys?
Confio que Figueres segueixi l’embranzida tan necessària que ha agafat aquests darrers mesos i que ha tornat a il·lusionar als veïns. Per això desitjo que els membres del nou consistori deixin, tot sovint, la política de banda i, amb la seva estima cap a la ciutat, tirin endavant projectes i lluitin, sobretot, per tenir una ciutat cívica, amb benestar social i amb una bona convivència.

- Canviarà molt el teu dia a dia, sense cap regidoria al teu càrrec?
Evidentment que sí, però vull deixar clara una cosa: qui em coneix sap que mai deixaré sola a la ciutat, és a dir, estaré sempre a disposició del que faci falta. No perquè plegui de regidor deixaré de ser visible. Ho he demostrat, per exemple, durant els 15 dies de campanya; tot i no ser membre de la nova i ben renovada llista, he treballat de valent amb i per a l’equip. També el dia de les eleccions vaig estar al peu del canó més de 12 hores.