Carles Lagresa

Carles Lagresa, alcalde d’Espolla, ens valora l’actualitat municipal i provincial, a banda de parlar-nos de la setmana repleta d’actes en honor a Sant Jaume, patró del municipi (del 22 al 28 de juliol).

- Com et sents, amb una nova legislatura per davant?
Unes setmanes després de les eleccions, la veritat és que estem molt, molt satisfets de la resposta dels veïns i veïnes d’Espolla. Tot i ser llista única, que el 94% dels vots fossin en suport a la nostra llista és una gran fita, la qual et dona molta força per seguir endavant amb la màxima il·lusió. Si no m’equivoco, només en un municipi de la comarca va haver-hi un % més elevat. Un cop definit el cartipàs, defineixo l’equip com a molt cohesionat, amb gent nova i jove amb molta empenta.

- Què en penses dels pactes duts a terme a la comarca i a la província?
Com he anat comentat aquests dies, partits teòricament anomenats independentistes m’han decebut molt. Sóc independent, sense militar a cap partit polític i em considero un ferm defensor de les llistes més votades. El que ha passat a Llançà, a Figueres i a la Diputació fa que ens sentim realment orfes dels actuals partits independentistes. Últimament se’n parla molt al carrer: el ciutadà n’està cansat i és totalment comprensible.

- El municipi ja es prepara, un any més, per set dies festius:
Sí, ja estem a punt per viure tot tipus d’actes per a tota mena de públics. Penso que el programa que oferim és molt complet, amb actes de dilluns a diumenge. L’exposició permanent dels campanars, la ferma idea de compostatge que també exposem, activitats a la piscina, tornejos (tenis-taula, futbolí, petanca), el tradicional concurs de dibuix (enguany dedicat a l’olivera, com a paisatge integrador) són, per començar, alguns dels actes. El dia 25, el dia del patró (Sant Jaume), tenim el típic ball amb vermut i el playback a càrrec del Casal de la Gent Gran de Figueres, gràcies a la bona organització de la Societat La Fraternal. També, dins del programa, tornarem a comptar, per tercer any, amb la caminada nocturna, amb actuació musical i tast de vins a mig camí (gràcies a la Cooperativa d’Espolla). Finalment, no podem oblidar la 13a plantada de gegants i els tres dies forts que conclouran la setmana: de divendres a dissabte, nit jove, sis hores de rumba i el tradicional diumenge amb coral, sardanes i ball.

Espolla Sant Jaume