Del 9 al 12, Sant Llorenç de la Muga consolida els seus actes de Festa Major

Coneguem el programa festiu a través de la Montse Brugués (ERC-AM), nova alcaldessa del municipi, que també ens descriu els intensos primers dies de mandat i ens comparteix la seva visió sobre els quatre anys que vénen.

- Com arriba la festa major d’enguany?
Comptarem amb quatre dies d’actes ben consolidats. Començarem el divendres amb una nit de rock’n’roll, amb dos grups de versions. Com a novetat, durant la nit, tindrem instal·lat un Punt Lila a la plaça, per prevenir la violència de gènere i viure una festa lliure de sexisme.
El dissabte, amb la Diada de Sant Llorenç, primer hi haurà la tradicional cercavila, l'ofici solemne i les sardanes. A la tarda, el partit de futbol entre el FC Sant Llorenç de la Muga i  la UE Vila-sacra. Al vespre, tindrem el destacat concert i el ball amb l’Orquestra Titanium, i allargarem fins a la matinada amb la música electrònica de DJ Daniel Gon.  
La Societat La Fraternitat serà protagonista el diumenge. Han programat, juntament amb la col·laboració del futbol, un vespre de swing amb Juli Aymi & The SwingBeats i els coneguts Swingats de l'Alt Empordà. Finalment, el dilluns serà el torn per als més petits, amb les cucanyes durant tot el dia i la festa de l’escuma.
Per últim, vull afegir que incorporem els gots reutilitzables a la barra de la Festa Major amb un doble objectiu: generar menys residus plàstics i destinar-ne la recaptació a les entitats del poble. 

- Com valores l'inici de la nova legislatura?
Es respira il·lusió i motivació a l’equip, per tal de treballar pel nostre poble. Des d’un bon inici, estem ben enfeinats, per exemple amb el casal d'estiu: amb més de 30 inscrits, no hi havia monitors contractats ni s’havia fet cap reunió informativa amb les famílies. També hem definit tota la programació de la Festa Major i tenim a punt la Donació de Sang, la tarda del dimarts dia 13, així com la 16a edició de la Trobada de Puntaires de Sant Llorenç del dia 18 d'agost. 

En l’àmbit administratiu, hem sol·licitat una subvenció a la Diputació de Girona pel finançament de les obres de la teulada del cementiri municipal que s'han dut a terme aquest any 2019. I hem iniciat els tràmits per a l’adjudicació de l’obra d’arranjament del camí a Pla d’Amigó fins a Creu d’Ocells.

En termes de dinamització territorial, hem dissenyat dues actuacions per millorar la connectivitat digital i la prestació dels serveis públics als veïns i als visitants, i l'hem presentat a la convocatòria de subvencions per a la dinamització territorial del Departament de Presidència de la Generalitat.

I a més, hem iniciat el procediment per a la selecció d’un/a treballador/a per cobrir temporalment, amb caràcter interí per substitució amb motiu d’incapacitat temporal, la plaça d’auxiliar administratiu/va. 

- Com t'agradaria veure el municipi en els propers quatre anys?
Les persones són la nostra prioritat. Em considero propera a tots els veïns i creiem que ara és l’hora d’escoltar a tothom i treballar per donar resposta a les seves necessitats. Som un equip vinculat a les entitats des de fa molt de temps i, per tant, volem acompanyar-les en el seu dia a dia. Que sàpiguen que poden comptar amb el suport de l’Ajuntament.
Esperem que, al llarg de la legislatura, els veïns se sentin més implicats en la presa de decisions de l’Ajuntament. Tenim temes importants sobre la taula, com la gestió de les zones de bany de Sant Antoni i la Font Pudosa, l'execució de les franges perimetrals contra incendis forestals, la definició normativa de la zona dels horts del nucli històric… Amb tot, ens agradaria trobar solucions consensuades amb els veïns. Tenim molta feina per fer però també molta força i empenta per fer-la possible. 

Sant Llorens de la Muga Festa