Josep Jovell

Si bé el dia central i potent de la Festa Major d’Agullana és el dia 15, la resta del programa compta amb forces novetats: una fira, el vespre amb pregó i una jornada especial per a la mainada. En parlem amb Josep Jovell, el nou alcalde, i en Joan Reynal, el nou regidor de Festes.

- Joan: Com es presenta la Festa Major?
Enguany es pot dir que la comencem molt aviat. Si bé oficialment és al voltant del dia 15, el dia 2 d’agost ja comptem amb una activitat cultural: l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Tres Vents. El cartell per aquesta edició compta, de nou, amb les que anomeno “activitats de poble”, les tradicionals de sempre. Però aquesta vegada innovem amb activitats que s’estrenen, per tal de fer sortir a la gent: en primer lloc, amb el repic de campanes del dia 14, juntament amb el pregó i la primera edició de l’Agullana Plata, per tal de commemorar a persones distingides del poble. En segon lloc, amb la Fira del Trasto, del dia 17, on tothom pot intercanviar objectes o aparells abandonats per casa. Finalment, l’altra novetat és la jornada especial per a la mainada, del dia 18, amb robòtica i festa Holi, de colors i escuma, així com partits de futbol.

- Josep: Com es presenta l’actual legislatura amb vosaltres al capdavant?
Molt contents, després dels últims quatre anys a l’oposició. Com és ben sabut, som un equip nou: sóc l’únic que repeteixo de l’anterior llista de regidors per Junts. M’he rodejat de gent de diferents pensaments, per tal que aportin idees, feina i ganes de sumar pel poble. I així ho hem començat a fer, ja des del passat 17, després del Ple. Amb quatre regidors, si bé som majoria absoluta, de seguida vam obrir converses, tant amb la Marina Gutés d’ERC, com amb la Míriam Lladós, de la Llista. L’objectiu: sumar per al poble. Únicament la segona va acceptar, així que encetem un període amb equip de govern i dos regidors d’ERC a l’oposició.

- Josep: Com t’agradaria veure el municipi, al llarg d’aquesta legislatura?
En primer lloc, de moment m’agradaria que tres obres es facin realitat: el lateral de l’asil Gomis, l’arranjament de les voreres i l’asfaltatge de les voreres del carrer Albera (fet abans de la festa major, si tot va bé) i la finalització del carrer del Ral, darrere la Concòrdia, una obra aturada temporalment. A banda d’això, necessitem posar ordre, sobretot a la zona de la plaça major, cuidar l’església i incidir en la neteja dels carrers. En ment també tenim la millor de la deixalleria i l’arranjament del cementiri, molt demanat pels veïns. Finalment, cal posar al dia l’arxiu municipal, fet per últim cop l’any 95. I no oblidem que, amb aquestes poques setmanes, ja hem treballat de valent una subvenció per dinamitzar el turisme del poble, en especial les cases de turisme rural i els restaurants, sobretot a través de la millora dels seus accessos.

 

Agullana Festa Major