Pere Maluquer

Conversem amb l’alcalde Pere Maluquer (Junts per Pau), després de formalitzar-se, fa unes setmanes, l’acord entre Junts i l’altra plataforma política dins l’equip de govern, Pau hi Guanya.

- Com es presenta la festa d’estiu?
Després de la Festa-Mercat d’estiu, encarem l’agost amb la Festa d’Estiu, per gaudir del bon temps i encarar la segona meitat de l’any amb alegria. Comptarem amb havaneres i el seu rom cremat el dia 14, juntament amb discomòbil, així com la festa aquàtica i la festa musical de colors a la Plaça Nova, l’anomenada Holi Kids, durant l’endemà, el dia de Santa Maria. Al setembre, pel tancament de la piscina (dia 14) i de la temporada d’estiu, hi haurà sopar popular i música amb Superfluid i el cantant pauenc Gavin Bradshaw.

- Com entomes el pacte i aquest inici de legislatura?
Com ja és ben sabut, i vistos els resultats electorals i el pacte posterior, Pau acaba d’encetar, pels quatre anys vinents, una cultura de coalició. L’objectiu principal ha estat assegurar una governació forta, per impulsar, sobretot, la vida social i cultural del poble. Entre tots, volem enfortir el que es fa i recuperar iniciatives referents a l’esport, l’educació, el lleure dels joves... Cal que estudiem, com ja hem començat a fer, els recursos disponibles per després saber-ne treure rendiment. En resum, Pau compta, des de la investidura, amb un equip de govern renovat, amb la incorporació de persones més joves i implicades amb el poble. Quant al nou cartipàs municipal, aquest s’organitza en 3 àrees: serveis a les persones, serveis al territori i promoció econòmica.

- Què destacaries de l’actualitat municipal?
Properament acabarem l’adequació del parc esportiu d’Els Olivars, com a imprescindible lloc de trobada i com a complement per als equipaments esportius que disposem. Un dels altres projectes que volem completar aviat és aconseguir que l’ACA tiri endavant la construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals, que s’ha anat posposant a causa dels diferents Governs de la Generalitat; tanmateix, amb les últimes reunions mantingudes amb els redactors del projecte, confiem que la depuradora sigui una realitat l’any vinent. A curt termini, també ens asseurem per tal de revisar les normes urbanístiques i les ordenances municipals.

 

Pau Festa 01