Joan Maria Roig

Petit però amb una gran riquesa paisatgística, el municipi de Selva de Mar cada 3 d’agost, així com el dia previ o posterior, compta amb la seva festa major d’estiu.

Després de quatre anys, com diu ell, “de vacances”, Joan Maria Roig torna a ser l’alcalde de Selva de Mar, després dels 102 vots en les darreres eleccions, provocant doncs l’obtenció de 5 regidors, deixant sense representació consistorial a ERC i PSC

Durant la temporada d’estiu, el petit municipi de Selva de Mar passa de 180 a mig miler d’habitants. Tanmateix, Roig comenta que la majoria de gent que ve durant aquests mesos, així com alguns caps de setmana de l’any, són “gent coneguda, amb casa amb propietat, gairebé sense existència de lloguers, comportant, doncs, un turisme molt proper i familiar”.

En referència a l’època estiuenca: “De moment, funciona bé, està animada i crec que pinta bé pel que queda d’estiu”, comenta l’alcalde. L’agost arranca, any rere any, amb la festa major d’estiu, sempre amb el dia 3 com a data fixa. Enguany els actes seran els dies 3 i 4: “El fet de ser, aquesta vegada, cap de setmana, segur que comportarà més afluència de gent”, diu. Una festa, com ens diu, per gent del municipi i, sobretot, habitants de Llançà, Port de la Selva i Cadaqués, “si bé la invitació, és clar, és oberta a tothom, per tal de celebrar junts l’equador de l’estiu”. El cartell proposat compta amb els actes consolidats de cada any: ball, sardanes, ofici, així com espectacles per a la mainada.

Quant al futur, Roig comenta que hi ha poques mancances grans a Selva de Mar, amb el dia a dia com l’objectiu més important. “Cal treballar per complir amb les petites coses diàries, per tal de cuidar especialment a les persones que es queden al municipi durant tot l’any, les quals cada vegada són de més edat”.

Selva de Mar Festa