Elsa Rodríguez Castaño

A l’hora de valorar les Festes del Carme de Llançà, comptem amb la imprescindible opinió de l’Elsa Rodríguez Castaño, la regidora de Joventut, Família, Dona i Festes Locals.

- Quina és la teva valoració de la Festa del Carme?
És, sens dubte, una festa que representa germanor, i per aquest fet alberga a gran quantitat de gent, però no únicament gent de Llançà, sinó que també a gent provinent d'altres indrets, amb l'objectiu de passar-lo bé i poder gaudir de l'estiu. Una vegada finalitzada la Festa del Carme, cal dir que aquesta va transcórrer amb total tranquil·litat i normalitat. En part, això va ser així, gràcies a tots els actors implicats en l’entramat de la Commemoració de la Verge del Carme, assumint un alt grau de compromís. M’agradaria agrair la bona feina realitzada als Agents de la Policia Local de Llançà, a la Seguretat Privada, als Bombers, a la Cobertura Sanitària, i així mateix als voluntaris (els ADF i Protecció Civil). Gràcies a la seva col·laboració, no hi ha hagut incidents, tot i el gran volum de persones.

- Quins dels actes t’agradaria destacar personalment?
Si bé cal dir que tots i cadascun d'ells són importants, faria especial esment a dos d’ells. Primerament a l’espectacle pirotècnic, que es va realitza des del Castellar. Durant molts anys, i com és tradició, aquest ha estat un dels actes més esperats per moltíssimes persones, les quals es van concentrar a primera línia de platja per a poder contemplar aquest magnífic espectacle de focs artificials. I en segon lloc, la missa realitzada el dimarts 16, en honor a la Verge del Carme, i que posteriorment va desembocar en una processó marítima, acompanyada per la Xaranga Damm-er.

- L’estiu, però, no s’atura aquí...
Efectivament. Tenim altres festivitats locals que no podem passar per alt aquest estiu. Després del “Llançà se suma a la lluita contra la leucèmia” del dia 20, amb dansa, havaneres i rumba a la Pineda, també tindrem:
• El dimecres 14 d’agost a les 23.00h, a la Gola (Port de Llançà), hi haurà el concert de “SAU 30”. Les entrades estaran a la venda pròximament a Ticketea i a la Casa de Cultura de Llançà.
• Del dijous 15 al dimarts 20 d’agost, durant la Festa Major d’Estiu, gràcies a les entitats, Llançà comptarà amb sis dies plens d'activitats i espectacle.
• El dia 31 d'agost, la Festa de Balleta, a les 22.00 hores, on hi haurà sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera, gràcies a l’Agrupació Sardanista de Llançà, i tot seguit ball amb Xanadú i cremat. Hi haurà servei de bus, amb prèvia inscripció a la Casa de Cultura.