Èric Ibáñez

La festa d’estiu i les barraques programades pel mes d’agost a Roses són un clàssic en el calendari altempordanès. És interessant, doncs, conèixer-ne l’opinió de l’actual regidor de Cultura i Festes, l’Èric Ibáñez.

- Com encares, com a nou regidor de Festes, el programa festiu d’aquest agost?
Personalment, penso que de nou comptem, tal com es va dir durant la presentació de la programació, amb un conjunt de propostes molt interessants. A Barraques, per exemple, tindrem tant a grups de Roses, com grups provincials emergents i grups consolidats amb una bona colla de seguidors. El programa és, sobretot, continuista, en el sentit positiu de l’adjectiu, sobretot per la bona acceptació i la fórmula dels últims anys. Tanmateix, he de dir que hi he tingut poc a veure, ja que tot estava contractat abans de la meva presa de possessió en l’àrea. Ara, la idea és clara: després d’haver estat usuari, durant molts anys, de la festa i de les barraques, ara em toca tenir una mirada crítica i pensar a millorar i créixer amb novetats per a les properes edicions.

- Quina valoració fas d’aquest primer mes a l’equip de govern?
Com us podeu imaginar, estan sent uns dies molt, molt intensos. D’una banda, vaig assumint la responsabilitat i la nova experiència a l’equip de govern. D’altra banda, si bé durant l’any a Roses ja hi ha molts actes, durant la temporada d’estiu l’activitat cultural i festiva municipal és d’allò més intensa. Un no-parar a l’hora d’assistir i supervisar actes, tot i que és un temps i una dedicació molt agraïda; al final, entrar a governar en un municipi com Roses només és possible si tens vocació i voluntat de servei.