Sònia Martínez

L’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, és la nova presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Compta amb experiència com a consellera comarcal des del 2003, i en els últims mesos ha exercit de vicepresidenta.

- Com s’ha dut a terme la proposta i posterior acceptació del càrrec?
El partit, i especialment en Ferran Roquer, com a líder a l’Alt Empordà, em va fer arribar la proposta. Evidentment, vaig necessitar uns dies de reflexió, abans de donar el meu sí i acceptar el càrrec en qüestió. Un càrrec que accepto amb molta il·lusió i, sobretot, satisfacció pel fet d’haver estat escollida i que hagin pensat en mi per afrontar aquesta gran responsabilitat. És un repte il·lusionant però que me l’agafo amb cautela, per tal d’ajudar, amb tot el que pugui, a tots els ciutadans altempordanesos, així com als ajuntaments.

- Com compaginaràs el càrrec amb l’alcaldia?
D’alguna manera com ja venia fent-ho fins ara, atès que en els últims anys ja he estat al capdavant de l’Àrea de Cultura i en els últims mesos, amb la Montse com a presidenta, encarregant-me de la important Àrea d’Ensenyament i de la vicepresidència de la institució.

- Parla’ns, breument, dels objectius principals que et proposes:
El més important, sens dubte: vetllar per l’atenció a totes les persones de la comarca. Tenim l’obligació, des del Consell, de millorar la seva qualitat de vida. La realitat social va canviant, això és un fet, per tant ens hem d’anar adaptant contínuament, ser flexibles i disposar sempre de propostes i respostes. També espero tirar endavant polítiques per al foment del turisme, amb les quals ja s’ha treballat però cal seguir, ampliant-les i millorant-les. Un altre objectiu fa referència a la meva experiència consistorial adquirida: he percebut que sobretot als ajuntaments petits els manquen moltes necessitats tècniques, així que vull incrementar fortament aquest servei. Finalment, tot i que podria seguir amb una llarga llista, no vull deixar de mencionar el col·lectiu de joves de la comarca. Cal treballar perquè tots ells tinguin una millor formació i no hi hagi tant d’abandonament estudiantil.