Isabel Teixidor

Isabel Teixidor, l’alcaldessa de Garriguella, ens comparteix les seves sensacions entorn la festa major, així com l’extensa actualitat municipal. Diferents actes embolcallen els dies abans del cap de setmana festiu.

- Què representa la festa d’estiu?
Com sol ser habitual en la majoria dels pobles petits, són unes dates molt assenyalades. La Festa serveix per celebrar, d’alguna manera, el pic de l’estiu i per crear moments de convivència entre la gent de tota la vida i la gent del càmping i, sobretot, retrobaments amb la gent amb segona residència al municipi. Juntament amb la festa, intentem que, especialment durant l’estiu, Garriguella compti amb moltes activitats, de caire gratuït, per tal que la gent hi faci vida i que no necessitin sortir als pobles veïns. Així que tots plegats viurem uns dies intensos, fent poble i gaudint de la companyia.

- Com defineixes el cartell d’enguany?
Històricament, els actes es concentraven en tres dies. En els últims anys, si bé comptem amb tres dies centrals, incloguem activitats puntuals ja des de l’anterior cap de setmana: per exemple, amb l’exposició de pintura, per tercer any consecutiu, o la presentació del llibre del periodista Josep Playà. Ambdues activitats s’emmarquen en espais molt bonics de Garriguella; un dels objectius és això: fer extensiva la festa i obrir espais singulars del nostre poble per a gaudir-los. Destacaria també la caminada nocturna, gràcies a l’associació esportiva que tenim, l’any passat amb un centenar de participants. Com a novetat, hem comprat taules de ping-pong; a veure com va el primer torneig. De moment, aquests dies alguns joves ja m’han vingut a demanar les claus per a entrenar! Tampoc puc deixar de mencionar la competició d’escacs, d’allò més consolidada, i el tancament de la festa amb les havaneres i el cremat, preparat al mateix moment i a la vista de tothom.

- Com ha iniciat la nova legislatura?
Gràcies a la confiança dipositada a les urnes, puc afirmar que, com a grup, seguim creixent. Compto amb la mateixa tinent alcalde i amb dues noves figures, les quals són dues persones de poble i amb moltes ganes de treballar per a ell. A banda del grup de quatre, és molt positiu que l’equip que tenim al darrere i que ens fa costat s’hagi fet més gros. Crec que en la darrera legislatura vam capgirar el consistori, cap a un tarannà més modern, si bé això comporta temps, a causa de la lentitud de l’administració pública i del canvi de xip dels treballadors, sobretot amb temes de xarxes, administració electrònica i transparència.

- Quins projectes convé destacar?
De l’anterior legislatura, i que en pocs dies seran una realitat: els nous contenidors de rebuig, que milloraran la imatge del poble, i l’edifici de serveis i d’activitats socioculturals, una indubtable necessitat. També seguirem apostant per la garantia juvenil, amb feines com la de peó i la d’agent cívic que ja vam tenir. Del programa electoral, els projectes de més envergadura i a més llarg termini són el de la deixalleria, les millores dels accessos al municipi, la segona fase d’arranjament del cementiri i l’arxiu municipal. Quatre projectes els quals ja treballem per aconseguir les corresponents subvencions des de l’endemà mateix de ser reelegits. Amb fons propis seria molt difícil fer realitat obres noves actualment, per això cal estudiar i redactar bé cadascun dels projectes. En definitiva, treballarem per embellir el municipi, tot redefinint espais amb la línia traçada els últims quatre anys i insistirem a activar l’associació de joves.

Garriguella Festa Major