Esteve Gironès

L'estrena de “La sardana d'en Roca”, dedicada a Joan Roca, conegut veí del municipi, és una de les novetats del cartell de la festa, tal com explica Esteve Gironès, l’alcalde.

- Com defineixes, com a veí i alcalde, la Festa Major d'estiu?
  La festa d'estiu de Camallera és un dels actes més importants que se celebren al nostre municipi. El fet de fer-se a l'aire lliure fa que sigui una festa molt participativa i divertida: des dels més joves fins als més grans tenen el seu racó, ja que es programen un munt d'activitats. La plaça de l'Església i els seus voltants, els llocs de celebració, formen un entorn immillorable per combinar tradicions populars amb actes més innovadors.

  - Quins actes t'agradaria destacar del cartell d'enguany?
  Personalment, l'acte que m'agrada i m'il·lusiona més com a alcalde és el sopar popular de divendres, un acte que vam començar a fer fa quatre anys i ja s'ha consolidat. Per tant, és un orgull poder reunir a una gran part dels veïns i veïnes del nostre municipi en un sopar a l'aire lliure, tot gaudint d'una bona cantada d’havaneres. Un altre acte que reuneix un gran nombre de públic és la tradicional baixada de carros (17a edició) on tothom pot participar; l'única condició que s'exigeix és que el carro disposi de rodes i volant.

Pel que fa als actes de diumenge, a la ballada de sardanes que ens oferirà la cobla La Principal de Porqueres, destaquem com a novetat l'estrena de La sardana d'en Roca, una sardana dedicada al veí del nostre municipi Joan Roca, un gran apassionat de les sardanes que va ensenyar a practicar aquest tradicional ball a diverses generacions de ciutadans del nostre municipi. També cal destacar l'actuació de la colla local de ball de bastons de la Bufa Bastonera i el ball de fi de festa amb Sharazan, conjunt que compta entre les seves cantants amb una veïna del nostre municipi.    

- Com t'agradaria que evolucionés el municipi aquests 4 anys?
  Volem continuar amb la inèrcia positiva que portem, ja que durant els últims quatre anys hem pogut realitzar moltes actuacions, les quals eren molt reclamades pels nostres veïns i veïnes. Aquesta bona gestió ha tingut els seus resultats i hem obtingut majoria absoluta. Això és molt positiu, ja que ens permetrà ser més eficients a l'hora de treballar, sense entrebancs que facin perillar el bon funcionament de l'ajuntament.

La nostra prioritat ha estat i continua sent el benestar dels ciutadans del nostre municipi en el seu dia a dia, centrant esforços en la defensa de la salut de les persones, disposant d'aigua de qualitat a tot el municipi, donant més servei al consultori mèdic i lluitant per millorar la qualitat de l'aire que respirem. Tanmateix, aquest darrer factor depèn principalment del municipi veí i la seva voluntat de solucionar-ho, ja que l'empresa causant d`aquesta contaminació ambiental es troba dins el seu terme municipal.

La parada dels trens de mitja distància a Camallera és un altre fet que condicionarà l'evolució del nostre municipi: està tot encaminat però només falta que ADIF executi les obres d'ampliació de les andanes i els passos subterranis. Que parin els trens de mitja distància dinamitzarà el municipi i millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Altres actuacions importants són la creació d'un local social a Camallera, la millora del de Saus, millores a l'escola, la llar d'infants i el centre de serveis de la gent gran, així com la creació d'una zona de passeig i esbarjo a l'antic estany.

Estic convençut que amb la mateixa il·lusió, ganes de treballar i dedicació aconseguirem els objectius que ens marquem i esdevindrem un municipi de primera; anem pel bon camí.

Camallera Festa Estiu