Josep Manual Sánchez Ramos

Sota el títol No hay penas con rumba, el passat 20 de juliol, unes 1500 persones van retre homenatge a Piti, l’exferrer de Llançà, que va perdre la vida a principis d’any, a causa de la leucèmia.

Tots els fons recaptats, més de 12.000 euros, aniran directament a la Fundació Josep Carreras, tal com ens explica Josep Manuel Sánchez Ramos, fill de Piti i principal organitzador de l’esdeveniment.

- Com va anar la jornada? Va ser tal com tu i la família us esperàveu?
Personalment, l’èxit de la jornada era quelcom que ja ens esperàvem bastant, bàsicament perquè el meu pare era una persona molt coneguda i estimada a la vila. I amb els preparatius ja es veia molta implicació per part de veïns i amics. Tot i això, veure la bonica zona de la Pineda amb unes 1.500 persones concentrades és evident que no deixa d’impressionar-te i et fa sentir una emoció molt, molt gran. I sobretot cal destacar els 12.338 euros recaptats, una xifra rècord que no s’acostuma a recaptar en actes celebrats en municipis com Llançà. Pel que fa a les actuacions, les nenes (d’Isabel Ramos) van estar excel·lents com sempre, amb la seva mostra de dansa espanyola; les havaneres (Nits de Taballera), molt emotives, sobretot perquè alguns membres que feia més de 10 anys que no cantaven van afegir-se al grup damunt l’escenari; i el grup de versions sevillà (Vamono con arte) va ser la traca final.

- Explica’ns una mica l’objectiu de l’esdeveniment:
Més que dur a terme un homenatge al meu pare, que també, el que es pretenia era donar un cop de mà a la societat i, en concret, a l’Institut d’Investigació Contra la Leucèmia Josep Carreras, que necessita diners i donants de medul·la, plaquetes i sang. Per tant, haver fet una cosa emotiva i amb bona resposta, tot havent recaptat aquests més de 12.000 euros, és molt gran. El dimecres 7 d’agost farem l’entrega del xec a la Fundació, amb la totalitat dels diners acumulats, així que vull donar les gràcies a totes les persones i negocis que, tant el mateix dia com els dies després de l’acte, han col·laborat amb la causa.

- Confies que el No hay penas con rumba tingui continuïtat?
Efectivament, aquesta és la intenció. Per això aquest títol, en comptes de, per exemple, 1r Homenatge a Piti. Espero, doncs, que l’esdeveniment tingui la continuïtat que la societat es mereix, ja que malauradament hi ha gent molt jove que necessita batallar amb la leucèmia. I, al final, la vida és això: ser solidaris i buscar sensacions i moments positius.