Marta Felip: 'La Cursa de la Dona és un gran esdeveniment per a Figueres que volem ajudar a consolidar'

Marta Felip, alcaldessa de Figueres: “La Cursa de la Dona és un gran esdeveniment per a Figueres que volem ajudar a consolidar. La lluita contra el càncer de mama és una lluita de totes i tots”.

- Què suposarà la cursa per a la ciutat?
Serà, sens dubte, un dels esdeveniments més importants de la ciutat de Figueres. Ha començat aquest any i ha arrencat amb tanta força que s'incorpora directament als esdeveniments consolidats de la ciutat; des de l’Ajuntament volem contribuir que així sigui.

La capacitat de mobilització del Grup Iris ha superat totes les previsions i ens ha sorprès a totes i a tots, amb 3.300 dones inscrites. Fins i tot les mateixes organitzadores estan impressionades.

- Com hi col·laborarà l'ajuntament?
Des de l'Ajuntament oferim tots els mitjans que calen perquè la cursa es pugui dur a terme amb èxit. La implicació de l’equip de l’Àrea d’Esports és important i també hi treballen la resta d’àrees de l’Ajuntament, aportant-hi els suports tècnic i logístic necessaris, ja que la cursa té un cost important i el muntatge és complex.

- Quina és la teva valoració personal?
Vull felicitar el Grup Iris per la magnífica tasca que duen a terme a tota la comarca, ajudant a les dones afectades pel càncer de mama en la seva lluita contra la malaltia. Conscients de les dificultats d’afrontar la malaltia, ja que elles hi han passat o s’hi troben, posen la seva experiència a l’abast d’altres dones amb la mateixa problemàtica per afrontar el diagnòstic i el procés de tractament i curació. És important entendre el patiment de les persones afectades, fer-los el període de la malaltia mes fàcil, escoltant-les i, sobretot, aconsellant-les. Les dones del Grup Iris entenen millor que ningú les seves pors perquè parteixen de l’experiència compartida; saben les dificultats que es viuen quan apareix la malaltia i s'ha d'afrontar el tractament. Juntes podem lluitar per vèncer la malaltia!  

Articles relacionats ...