Marta Felip, alcaldessa de Figueres

Marta Felip, alcaldessa de Figueres: “La manera com s’organitza la campanya de Nadal a Figueres en els últims anys atreu tant gent de la ciutat com de la comarca, la província i del sud de França”

Com es presenta la campanya de Nadal a Figueres?
El dissabte 26 es van encendre les llums de Nadal, que ja feia unes quantes setmanes que la brigada va penjar als carrers de Figueres. Aquesta encesa representa el tret de sortida a una campanya de Nadal que espero que la fem durar, almenys en alegria i il·lusió, fins ben bé passat Reis. En l’acte del dissabte hi van participar corals d’escoles, que van cantar a la Rambla en el moment en que s’encenien les llums i també un fantàstic arbre que aquest any s’ha col·locat a la part superior de la Rambla i que és tres metres més gran que el de l’any passat, fent un total de 13 m d’alçada. Considero que la idea de l’arbre de Nadal va quallant a Figueres i genera molta il·lusió. També hem vist que la manera com s’organitza la campanya de Nadal a la ciutat en els últims anys no només agrada als figuerencs i figuerenques, sinó que també venen visitants. S’està consolidant tant a la comarca com a la província, i també al sud de França. La decoració de Nadal, les visites guiades Nadalí, el mercat de Nadal i l’arbre de Nadal són un atractiu turístic, i això afavoreix al comerç de la ciutat.

Què podríem destacar sobre aquestes activitats?
El Nadalí té un èxit espectacular, hi ha 'overbooking' i moltes vegades hi ha famílies que es queden sense poder-hi anar. Permet descobrir diferents racons de la ciutat, a la vegada que en Fumera fa mantenir la il•lusió als nens. El Mercat de Nadal abans eren unes quantes parades a la plaça de l'Ajuntament o al carrer Besalú, però fa uns anys que s'ha posat en valor i s'ha modernitzat i té molt d'èxit a la Rambla. Les parades són casetes de fusta i les botigues estan cada cop més implicades en aquest mercat. Funciona molt els dies festius, i també va fent entre setmana.

Quines són les novetats d’aquest any?
La factoria Lúdica torna a la Casa Empordà i a la plaça de l’Escorxador. Repetim el Nadal als barris, per la bona acollida rebuda, que permet apropar les activitats de Nadal a tota la ciutat, i enguany la novetat és la participació del Juncària Parc Bosc i el nou centre social i cultural obert a la ciutat que és el local del teatre del Bon Pastor. D’altra banda, la cavalcada de Reis es prepara amb alguna sorpresa molt agradable que encara no podem desvetllar.

Les activitats nadalenques de Figueres tenen molt èxit entre els visitants.
La voluntat de fer un mercat de Nadal a Figueres és la de consolidar la il·lusió i les vendes de figuerencs, però també la de fer venir gent de la comarca i de fora. Hem comprovat, i així ho demostren les estadístiques, que molts dels visitants són francesos. El mercat de Nadal és una tradició del nord i del centre d'Europa, i nosaltres hem volgut portar-lo aquí, amb les variants que comporta un clima més llatí.

La mainada és la gran protagonista quan s'acosta el Nadal. Què se'ls ofereix?
La pròpia ornamentació dels carrers, la música, l'arbre de Nadal, el mercat... Els nens comencen a estar nerviosos des de finals de novembre i esperen aquestes dates amb molta il·lusió. Haig de dir que aquest any esperem una bona campanya de Nadal. Malgrat que falta molt per recuperar nivells òptims per a tothom, per sort palpem una certa reactivació econòmica, tot i que encara molt prudent. També és important la transformació que han experimentat els comerços del centre. En els últims anys s'han reformat moltes botigues i n'han obert de noves. Això fa que la campanya de Nadal atregui visitants per veure quines novetats hi ha, i afavoreix el consum. L'associació Comerç Figueres està totalment implicada en la campanya de Nadal, i fa anys van ser pioners amb la instal·lació dels llums dalinians, que són singulars i que atreuen molts visitants a la ciutat. El nostre objectiu amb la campanya és que la gent de Figueres tingui il•lusió, que tota la ciutat s'ambienti d'esperit nadalenc i que els comerços puguin tenir el major número de visitants possible.

Articles relacionats ...