Marta Felip, alcaldessa de Figueres

Marta Felip, alcaldessa de Figueres, “Necessitem invertir en reactivar econòmicament la ciutat”.

Quines conseqüències té el trencament del pacte amb el PSC al govern de Figueres?
No ha d’afectar al desenvolupament de la ciutat, i no ho farà en el dia a dia de Figueres. Els serveis estan garantits amb tota normalitat. Feia mesos que teníem desavinences amb el PSC, amb Pere Casellas, en relació a maneres de fer i a prioritats. El PSC demanava més inversió per atendre les despeses socials. Nosaltres sempre hem dit que cal atendre l’emergència social, però també necessitem invertir en reactivar econòmicament la ciutat. La gent que té iniciatives, que cada dia aixeca la persiana i que paga impostos ha de veure com l’ajuntament fa polítiques que afavoreixen la creació de riquesa. El pressupost que hem plantejat des de CiU és molt realista i ajustat, i aposta per fer créixer les àrees de Cultura, Esports, Educació i tota la millora de l’espai públic, és a dir, els espais urbans. Entenem que la cohesió social de Figueres s’aconseguirà a través de l’educació, la cultura i l’esport. Més enllà d’atendre l’emergència social pagant ajuts, llum, aigua i pisos, entenem que no es revertirà aquesta situació si no ho fem a través de l’educació per a tothom, una educació de qualitat que ens permeti arribar més enllà de l’educació bàsica. I també ho hem de fer a través de l’esport i de la cultura.

I com afecta als projectes de ciutat que estan previstos?
El que m’ha donat valentia per trencar el pacte de govern renunciant a la majoria que teníem, és que crec que ens podem posar d’acord amb tots els grups de l’ajuntament, ja que pràcticament tots veiem igual aquests projectes de ciutat: la necessitat d’un pavelló poliesportiu, d’una residència per a la gent gran i de la millora continuada de carrers, i en els projectes que no hi hagi consens majoritari, no es faran.

Aquestes són les grans inversions que es porten en el pressupost del 2017, i em veig capaç de poder atendre les demandes que ens facin els grups municipals que no estan al govern per donar-nos el seu suport, ja que estic convençuda que també volen aquests projectes. Entenc que cap grup pretendrà bloquejar la ciutat només per tacticisme polític, perquè es vegi que no podem avançar si no ens ajuden, aprofitant la situació de minoria de govern. Estic convençuda que l’oposició serà col•laborativa i que ens podrem posar d’acord.

Quines altres actuacions preveu el pressupost del 2017?
La principal és la millora de la neteja i de tots els carrers i espais públics de Figueres. La partida de serveis urbans puja un 47%, i en gran part hi ha aquesta millora. És la primera prioritat per a la ciutat. Demano als grups municipals que no estan al govern, que no bloquegin l’acord ni la possibilitat de fer un nou contracte de recollida d’escombraries, i que ajudin el govern a tirar-ho endavant. La ciutat necessita canviar totalment el sistema de neteja.

Què n’espera del 2017?
Serà un any important en inversions, ja que hi preveiem gairebé 6 milions d’euros. Els resultats econòmics de l’ajuntament són bons. Hem presentat la liquidació del pressupost del 2016 i tenim els millors resultats des del 2010. Hem de ser positius i optimistes en el futur, des d’una perspectiva realista, i sobretot saber que aquesta ciutat avançarà amb la col•laboració de tots els grups municipals que hi vulguin aportar.

Articles relacionats ...