Marta Felip, alcaldessa de Figueres

El consistori figuerenc, juntament amb altres entitats de la ciutat, ha participat en diverses activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones. L’alcaldessa en dona el seu punt de vista.

És difícil ser dona i ocupar un càrrec de responsabilitat pública?
Sovint, pel fet de ser alcaldessa, em pregunten sobre temes com la conciliació familiar o sobre com són les relacions amb el meu entorn masculí. És innegable que els rols tradicionals, per sort, estan canviant i que, tot i que encara hi ha molts estereotips de gènere, els models de vida s'han anat diversificant i, en la mesura que podem, les persones ens adaptem cada vegada més a circumstàncies diverses. És evident que queda molt de camí per recórrer en la normalització de la presència pública de la dona però, avui en dia, el fet que les dones ocupem càrrecs públics ha deixat de ser una excepcionalitat.

Vostè creu que les dones i els homes són igualment valorats?
Jo crec en el mèrit i l'oportunitat. Crec que el més important és el mèrit personal i professional de les persones i que la societat ens ofereixi les mateixes oportunitats, sense valorar-nos per si som dones o homes, sinó per les nostres capacitats i pels nostres autèntics valors. Des de l'Administració, i per tant des dels ajuntaments, hem d'afavorir aquesta igualtat amb totes les eines necessàries. Per exemple, una de les batalles més importants que tenim plantejades és la lluita contra la violència de gènere. Cal educar les persones en el respecte ja des de les primeres etapes de formació. L'educació és la clau per millorar com a societat i avançar.

Articles relacionats ...