Marta Felip, alcaldessa de Figueres

Marta Felip, alcaldessa de Figueres: “La rotonda de la plaça del Sol ha de ser l’inici dels canvis de mobilitat per l’accés al centre de Figueres”.

Estem a punt d'acabar el mes de maig i els figuerencs continuen patint amb les obres de la plaça del Sol. Quan està previst que acabin i quines conseqüències comportarà la seva finalització?
Les obres van avançant en els terminis previstos. Ens queda el tram final, que és el que costa més. Estava previst que acabessin a finals del mes de juny, però s’allargarà unes setmanes més. El que sí que hi haurà és un impacte molt reduït, i es podrà circular amb molta normalitat. La rotonda de la plaça del Sol ha de ser l’inici dels canvis de mobilitat per l’accés al centre de la ciutat. Des que sóc alcaldessa, la gent s’ha queixat que és molt complicat fer el gir cap a l’esquerra per entrar al centre. Per aquest motiu ens estem plantejant canviar el sentit del carrer Lasauca i fer-ho d’entrada a la Rambla. Encara no ho hem aprovat, però tot indica que ho farem. Aquest canvi de sentit el posarem en pràctica quan acabin les obres. I després serà el torn de la urbanització del carrer Lasauca, amb l’eixamplament de les voreres, que són massa estretes i que no són pròpies d’un carrer d’entrada al centre de la ciutat.

Ja que parlem d’obres, els treballs de millora dels accessos a l'estadi Albert Gurt són una actuació molt reclamada.
Reclamadíssima, diria jo. Complim amb els compromisos que hem adquirit i estem fent les obres de remodelació d’aquests accessos, que estaven molt deixats des de feia molt anys. És una important millora per a aquesta zona esportiva.

I a tot això cal afegir la re urbanització del sector de la Calçada dels Monjos.
Si, des de la plaça de la Palmera fins a la del Gra, estem fent obres en tot aquell sector i també en un tram del carrer Sant Joan Baptista. És una remodelació important, amb arranjament dels serveis, l’asfalt i les voreres. No parem de millorar la part antiga de la ciutat, des de la Rambla fins al sector del Parc de les Aigües, i des de la Rambla fins a la plaça del Gra i la via del tren. Assumim tot un sector que ha estat abandonat durant molts anys i que necessita una reforma urgent.

Una altra actuació destacada és la instal•lació de càmeres de videovigilància al sector oest de Figueres.
Era una demanda insistent dels veïns de la zona del barri Juncària, Parc Bosc i Vivendes del Parc, que pateixen molt per actes de vandalisme al carrer. HI ha hagut crema de cotxes, i per això hem decidit instal•lar les càmeres, per poder identificar els autors d’aquests actes vandàlics i dissuadir-los que tornin a actuar, ja que saben que a partir d’ara estaran vigilats.

Articles relacionats ...