Rosa Brugués: 'Com a dona, ens hem de fer valorar més'

La Rosa Brugués, juntament amb el seu germà, porta les regnes de l’Hotel Les Roques, ubicat a Bàscara i amb més de 35 anys d’història.

- Quines són les teves tasques a l’empresa?
El meu germà i jo som socis de l’hotel, amb un percentatge del 50% cadascú. L’objectiu, com a membres de la tercera generació, és continuar creixent amb la mateixa línia traçada al llarg de tots aquests anys d’història. Fa il·lusió, ja que ens hem criat aquí. Pel que fa al repartiment de tasques, jo bàsicament m’ocupo de la cuina, mentre que el meu germà de tot el que fa referència a fora d’ella, com la recepció i la sala.

- És possible la combinació feina i conciliació familiar?
Com amb tot a la vida, res és fàcil, però adaptant-se sí que és possible. Tot i que el món de l’hostaleria no entén d’horaris, en el meu cas, amb el negoci propi, sol ser més fàcil. Avui [el dia de l’entrevista], per exemple, que tinc el fill malalt, fins a les 10 he pogut estar-me amb ell, quan la feina, és clar, ja estava en marxa. Per tant, és possible la conciliació? Penso que sí, tot i que cada feina és diferent i sempre cal superar entrebancs.

- Creus que els rols de cada membre de la parella han canviat en els últims anys?
Jo diria que sí, tot i que el meu exemple no és gaire representatiu: sóc dona i no surto de la cuina! La meva visió és que de mica en mica s’han anat modificant i trencant segons quins tòpics, tot i que encara queda feina per fer. Penso que les dones ens hem de fer valorar bastant més.