Míriam Monteys, terapeuta naturista i homeòpata de Qualia

Especial Dona Treballadora 2018.

Con definiries la teva tasca professional?
Soc terapeuta naturista i homeòpata de Qualia centre wellness, des de 2009, situat al carrer Alemanya del Recinte Firal de Figueres; també soc periodista, vaig treballar nou anys en un diari. Al centre oferim massatges terapèutics, spa per al benestar i relax, també faig assessorament dietètic i teràpies naturals. M’encarrego de la direcció i la coordinació de totes les funcions i activitats del centre, de l’organització de les tasques del personal, la recepció, l’atenció als clients, l’administració comercial de promocions, ofertes, manteniment de l’equipament, de la innovació dels serveis buscant novetats i assistint a fires per donar un servei més complet.

Vas tenir moltes dificultats als inicis del negoci?
La posada en marxa del negoci va ser difícil perquè encara no tenia l’experiència suficient; he après amb els anys a gestionar una empresa, portar un equip, fer-me càrrec de l’administració en general, a reorganitzar-me davant els canvis que requereixen un ordre i organització interna primordial per poder extrapolar-ho a l’exterior. Al centre hi treballen nou persones i s’ha de saber gestionar el personal per tal de que hi hagi equilibri i harmonia, és essencial tenir un equip compenetrat i, a Qualia, cada professional aporta el seu potencial per fer equip i donar el millor de nosaltres.

Què és el que més t’agrada de la teva professió?
Donar eines a les persones per a que es puguin sentir bé, renovats i reconfortats, m’agrada pensar que sóc una experta del benestar.

Per quins motius creus que ens hem de felicitar a les dones el dia 8 de març?
En primer lloc, la dona ha de celebrar que és dona i, en segon lloc, que som molt treballadores. Hem demostrat ser capaces de tot: de tenir moltes responsabilitats, de portar un negoci, família, la casa,... Hem desenvolupat moltes capacitats i habilitats al llarg del temps, només falta que hi hagi una vertadera igualtat a la societat, perquè encara hi han moltes empreses, juntes d’accionistes, etc, on només es veuen homes, entre d’altres casos i condicions que hem de reflexionar i actuar per poder canviar.