Pilar Sánchez directora de l’Escola de Dansa i Música

Pilar Sánchez és directora i professora de diferents disciplines com el Flamenc, Sevillanes, Dansa Estilitzada, Ballet Clàssic...

Quina és la seva tasca professional?
L’any 1996 vaig començar a donar classes de flamenc a diferents escoles i sobretot a la Casa Cultural d’Andalusia de l’Alt Empordà de Figueres, a on encara continuo donant classes i també estic a la Junta directiva. El 2000 vaig crear la meva companyia de Dansa Flamenca “Suraima“ i em vaig aventurar a treballar per tot França a diferents teatres i sales d’espectacles durant 5 anys sense interrupció, al mateix temps també treballàvem, i continuem treballant, en diferents hotels, càmpings, sales de festa de la Costa Brava.

Actualment, a més de la Companyia de Dansa i les classes a la Casa Cultural d’Andalusia de Figueres, tinc la meva pròpia escola de Dansa i Música, situada al carrer Campinya,1 de Figueres, al costat del Gros Mercat, des de fa dos anys, on soc la directora i professora de diferents disciplines com el Flamenc, Sevillanes, Dansa Estilitzada, Ballet Clàssic... a més, tinc altres professors per la Dansa Urbana: el gran Sergi Rodríguez; per Salsa i Bachata tinc a Noelia Alcaraz, Farah, Alex Cabarcos i Elsa de la Torre; per Flamenc avançat tinc a Iván Góngora que ve directament de Barcelona i per les classes de cant, guitarra i piano tinc a Mariel d’Avanzo i Anna Gratacós, ambdues preparen a alumnes pels càstings de la Voz, Voz Kids, amb molt d’èxit.

Creus que, en general, homes i dones tenim la igualtat desitjada al món empresarial?
La desigualtat entre homes i dones al món empresarial encara està molt marcada pel paper de l’home a les posicions de direcció i de poder. Tot i que ja es veuen dones directives i amb cert poder en diferents àmbits laborals, són encara mínimes en comparació amb els homes, encara ens queda molta feina per fer a les dones i sobretot a la societat per a que la desigualtat de sous i la discriminació de la dona en certs àmbits laborals desaparegui…

És possible la conciliació laboral i personal?
La conciliació laboral i personal encara és molt difícil per les dones aconseguir-ho. Es pot fer però sempre amb molt més sacrifici per part de les dones, sobretot quan són mares, el dia es fa molt curt per arribar a complir amb totes les obligacions de treball, casa, família, etc… I segons el treball que tinguis i la teva implicació laboral encara és més difícil per no dir impossible conciliar-ho tot!...per mi, les dones són unes super heroïnes, i es mereixen tot el respecte i valoració!

En el meu cas i dedicant-me a la Dansa, portant la direcció de l’escola, companyia, donant classes, etc… és molt complicat, no dic impossible perquè moltes ballarines ho han fet i se n’han sortit però la conciliació és encara més dura, perquè la nostra feina és molt personal i la gent ve perquè vol fer classes amb tu o veure un espectacle on hi balles i llavors quan tu no hi ets, pots arribar a perdre molts alumnes i seguidors, depèn molt de la teva persona i això et limita molt!

Què és el que més t’agrada de la teva professió?
El que més m’agrada de la meva feina, a part d’ensenyar i ballar que és la meva passió des de sempre, veure gaudir les meves alumnes és la millor recompensa que puc tenir de la meva feina, i el que dona sentit a tot el que fem dintre i fora de l’escola. També tenim la sort de gaudir d’un gran equip de professionals en totes les disciplines que donem i això es reflecteix en els nostres alumnes.