Teresa Lagrifa Custey, gerent de la joieria Tot Or

Teresa Lagrifa Custey, gerent de la joieria Tot Or situada al centre comercial Carrefour a l’Avinguda de Roses, 2,1 km de Figueres.

Quina és la seva tasca professional?
Fa 25 anys que soc gerent de la joieria Tot Or. M’encarrego de la gestió, l’organització i l’atenció als clients. Als 17 anys vaig començar a treballar en una altra joieria a Figueres i als 45 vaig obrir la meva pròpia joieria.

És possible la conciliació personal i laboral?
En el meu cas sí, perquè he tingut l’ajuda del meu marit, tots dos som empresaris i ens hem compaginat amb els horaris.

Creu que, en general, homes i dones tenim la igualtat desitjada al món empresarial?
Crec que és més una qüestió d’actitud i d’educació independentment del gènere. Soc mare de dos fills, ja adults, casats i amb fills. La meva filla és enginyera industrial, té bona feina i es guanya molt bé la vida, de petita també va començar a estudiar idiomes. El meu marit i jo vam treballar molt, vam gaudir de la feina i vam donar als nostres fills la millor educació possible. El problema radica principalment en la manca de motivació i d’interès per part dels joves, com a conseqüència no tenen formació i això representa una mà d’obra barata. Jo em vaig adaptar a les circumstàncies, vaig aprendre francès per poder oferir una bona atenció als clients estrangers. En general, crec que s’ha perdut la il·lusió per treballar i per fer la feina ben feta.

Què és el que més li agrada de la seva professió?
El tracte amb el públic. Per poder atendre el públic i oferir un servei professional, s’han de tenir unes qualitats determinades que, avui en dia, costa de trobar a moltes botigues i empreses.