Jacky

La Jacky, formada a importants escoles de Girona, és maquilladora i ofereix tot tipus d’obres d’art amb la pintura i el maquillatge. El bodypainting és un dels seus èxits.

- En primer lloc, com et presentaries?
Sóc equatoriana, tot i que visc a l’Alt Empordà des de fa 18 anys. Em considero molt sociable i solidària, bàsicament perquè m’agrada compartir: donar m’omple molt més que no rebre. Sóc evangèlica i sempre tinc en compte el passatge de Josué 1:9; la valentia i l’esforç són valors innegociables. Penso que el maquillatge és fantasia. Tanmateix, no només em dedico al món de la bellesa, sinó que també realitzo bodypainting i organitzo esdeveniments socials diversos amb la pintura com a protagonista. Un dels meus lemes és “els pinzells relaxen i els colors animen i donen vida”.

- Quan sorgeix la teva afició per la pintura?
Un dels meus germans és un gran pintor i la meva mare era perruquera. Per tant, a la família, sempre s’ha respirat l’afició per l’art i l’estètica. D’alguna manera, crec que tenim un dot… En el meu cas, pinto sobretot des de fa 5 anys, just després de la mort de la meva mare.

- Amb la pintura, per tant, vas remuntar?
Sovint l’ésser humà cerca la seva passió sense èxit. Jo fa cinc anys, després d’un fet trist, la vaig descobrir i des de llavors la meva vida és més feliç. El maquillatge i els colors, amb poca estona, poden fer canviar l’estat d’ànim de qualsevol persona. Amb el maquillatge he fet remuntar l’ànim a molta gent, no només amigues, sinó també persones que s’han creuat a la meva vida i s’han deixat ajudar. Posar-me a la pell d’algú és especial: tu t’animes animant a la resta. A més, participar en esdeveniments infantils i a Curses de la Dona (a Girona i a Figueres) és molt bonic.

- Parla’ns una mica del bodypainting, un dels teus èxits:
Aquí, el bodypainting, malauradament, no és gaire corrent. Però estic segura que cada vegada més dones embarassades el voldran experimentar. El meu fill, per exemple, sempre em diu que li hagués encantat veure una foto meva embarassada amb ell a dins i la panxa pintada. És bonic parlar amb cada futura mare i dissenyar allò que volen plasmar a la seva panxa. Normalment, elles em comparteixen la seva idea, especialment els colors que volen tenir, i jo en faig el disseny final. Llavors, gaudeixen d’unes sessions de fotos espectaculars!