Lídia Albert

Lídia Albert, la presidenta del Grup Iris de Figueres, ens dedica unes paraules de cara al 8 de març, dia en què se celebra la commemoració de la lluita de les dones per obtenir el reconeixement dels seus drets.

Per què no parlar, durant el Dia Internacional de les Dones, de totes les que han patit un càncer de mama i que han sabut transformar-se?

Un dia van entrar a la consulta del metge i en van sortir amb una notícia decebedora. Sovint, quan vius una experiència així, et submergeixes inicialment en el més profund de tu mateix. Però com diuen els savis de la vida, el temps ho arregla tot. I passen els anys, recuperes l’energia i comences a viure de nou, però aquesta vegada amb plena consciència del que vols a la vida i de com la vols viure envoltada de gent que estimes.

L’experiència d’haver creat Grup Iris és molt gratificant, perquè veus que aquí dins s’hi cou molta energia positiva, amor, solidaritat i, sobretot, perquè les seves membres sempre ho descriuen com la seva segona família.

Parlo sobretot del motor de Grup Iris, d’aquelles que regalen el seu temps diàriament, sempre amb un somriure, aportant idees i treballant de valent. Dones que abans vivien immerses en les obligacions familiars i que han renascut trobant una cosa que les fa sentir vives, útils, necessàries; i el que sobretot les fa reviure és l’amistat profunda amb sentiment de complicitat.

Elles són grans ambaixadores de la feina ben feta. N’estic convençuda que haguessin estat grans gestores d’empreses exitoses, cadascuna en el seu àmbit, perquè quan han tingut l’oportunitat de fer allò que més els agrada descobreixen una intel·ligència i enginy ocults que potser no sabien que tenien. I us puc ben assegurar que l’edat física no reflecteix la realitat que es veu allà, portes endins: es torna a ser jove d’esperit i, per què no dir-ho, ens permetem deixar-nos anar i gaudir de qualsevol de les activitats que hi fem, com si no hi hagués demà. Sí, hem après que la vida és això: aprofitar cada espurna d’alegria diària per anar a dormir ben satisfetes del que hem fet i gaudit durant el dia que ens ha regalat la vida.

Amb aquestes paraules, i en honor al dia de la dona, aprofito per reconèixer-les públicament, perquè sense elles Grup Iris no existiria. Gràcies, amigues!