Rosa Casadevall

L’empresària Rosa Casadevall és la propietària de la immobiliària situada al C/Sant Mori número 9 d’Empuriabrava. L’empresa compta amb una llarga trajectòria en el sector, concretament des del 1967.

- Com defineixes, breument, el teu dia a dia, en referència a les teves tasques laborals?
Bàsicament porto a terme les tasques d’organització, d’oficina i, sobretot, d’acompanyar a la meva filla, que tinc la sort de tenir amb mi. A banda d’això, tractar i rebre de la millor manera possible als nostres clients, que sempre ha de ser una premissa.

- Com descrius, actualment, un dels temes de moda: la conciliació familiar?
Sé que és un tema generalment complex. Tanmateix, pel que fa a mi, he tingut la sort d’haver-lo viscut bé. Entre nosaltres, sempre hem tingut clar que el primer de tot és la família. Tot i que jo també hi era, quan la meva filla era petita, la meva mare m’ajudava moltíssim. Ara, com he dit, la tinc a prop, per tant tot és encara més fàcil.

- Té facilitat la dona per ser empresària actualment?
La veritat és que no. En les petites i mitjanes empreses, malauradament, sempre tens a l’administració enganxada a l’esquena. I això és un problema. Tens zero marge de maniobra i les obligacions sovint t’ofeguen.

- Creus que el rol de cada membre de la parella ha canviat en els últims anys (feines domèstiques, cura dels fills...)?
I tant. La meva opinió, vers a aquest tema, és molt clara. Les dones ja no s’estan a casa, volen treballar i poden tenir bones i importants responsabilitats. Així que penso que les tasques a la llar ja són del 50-50. Penso que la majoria dels marits ja s’han posat al cap que han de col·laborar sí o sí.