Anna Massot

Parlem amb Anna Massot en el marc del Dia Internacional de les Dones.

Com ha arribat a estar en la posició en la qual està avui en dia?
Doncs bé, he aconseguit la Diplomatura en Magisteri Especialitat en Educació Musical. Especialitat en Pedagogia Terapèutica, llengua anglesa i llengua francesa, la Llicenciatura en Psicopedagogia, el Màster en Pedagogia Terapèutica i el Diploma de Postgrau en Orientació Psicopedagògica a l’educació obligatòria. Posteriorment als estudis vaig fer les oposicions a funcionària al cos de mestres i vaig començar a treballar.

Creu que hi ha diferencia entre la feina d’un home i la d’una dona?
Hi ha diferència entre la feina d’una persona o una altra perquè tots i totes som molt diversos per diferents motius i no necessàriament per qüestions de gènere. Malauradament, hi ha molts estudis que demostren que encara avui dia hi ha molts llocs on es paga diferent per la mateixa feina en funció de si ets un home o una dona.

Hi ha perjudicis a l’hora de contractar a una persona?
Sembla que encara hi ha empreses que tenen perjudicis a l’hora de contractar persones, siguin per qüestions de gènere o altres aspectes. Segons quines feines i estudis encara estan molt estigmatitzades amb un gènere concret.

Creu que amb el temps la dona ha aconseguit el 100% dels seus drets o que encara queda lluita per acabar-ho d’aconseguir?
Encara queda molta feina a fer per aconseguir tenir els drets al 100%. S’ha avançat molt però encara queda camí per recórrer i és important ser-ne conscients per aconseguir revertir la situació.

L’ajuntament de Castelló d’Empúries fa alguna cosa pel dia de la dona?
Sí, el dia vuit de març, a l’Ecomuseu Farinera, a partir de les 11.30 h es porten a terme un seguit d’activitats. Tenim una lectura d’un manifest, l’espectacle “una dama, dues dames” de la CIA. El Paller amb els Mals Endreços i l’espectacle infantil “Tut turu tut, la princesa”.