Blanca Rastrojo

Blanca Rastrojo, coneguda empresària del sector de la restauració, tot i percebre, avui dia, més dones amb responsabilitats laborals, creu que encara falta per arribar a la normalització.

- Comparteix, als lectors de la Revista, les teves tasques laborals diàries: 
Com a empresària del sector de la restauració, podria dir que la meva jornada laboral comença quan em desperto i acaba just quan em fico al llit. Cada moment del dia és susceptible d'haver de prendre alguna decisió sobre els meus negocis, no només les hores que els restaurants estan oberts.

- A grans trets, perceps diferències entre homes i dones en el teu àmbit laboral?
Sí, encara n’hi ha. Pel que fa al meu cas en particular, com a empresària sí que és veritat que cada vegada som més dones que tenim aquestes responsabilitats, però encara hi ha molta feina a fer per arribar al que hauria de ser la normalitat. Jo, com a responsable, sempre procuro que el tracte sigui igual per als dos sexes.

- Tot i les teves responsabilitats laborals, trobes temps per a tu i/o la família?
Costa molt, però s'ha de trobar temps per a la família, els amics i sobretot per a mi mateixa. En la nostra feina és imprescindible poder “desconnectar” encara que siguin unes poques setmanes a l'any o unes hores al dia. No és tot el que voldria, però m'esforço per trobar-lo.

- Expressa, breument, què suposen per a tu dates com el 8-M, en què es commemora fermament la dona:
M'agradaria molt que aquest any fos l'últim en què fos necessari celebrar el Dia de la Dona Treballadora. Això voldria dir que ja no caldria demanar més drets i que la cosa s'hauria normalitzat.