Relleu a l’alcaldia de Figueres

1) Com valores l’escenari actual?
2) Quin pronòstic tens per als pròxims mesos? 
3) Cal descartar alguna opció o, per contra, apostar fermament per alguna en concret?

Ferran Roquer

“Tenir a la Marta al govern també és una oportunitat per a Figueres” 
1: De moment Figueres encara té una alcaldessa, aquesta és la realitat. La Marta ha decidit afrontar responsabilitats de més envergadura i això per a Figueres ha de ser bo, és una oportunitat. 
2: Ara cal que tota la gent del PDeCAT obri un període de converses, per tal de buscar la millor solució per a la ciutat. No és incompatible ser secretària general i alcaldessa, per tant comparteixo, com la mateixa alcaldessa ha dit, el fet que no corre pressa ni cal anunciar una solució urgent. 
3: En política, com se sol dir, no es pot descartar mai res. Per tant, qualsevol escenari s’ha de valorar i tenir present. 

Quim Felip 
“Confio que el successor sigui una persona del PDeCAT” 
1: Avui dimarts ens reunim amb tots els membres del partit. L’alcaldessa ja va dir que, en principi, d’aquí fins a setembre faria un traspàs progressiu. Així que de moment tots amb ella, fins que trobem el relleu més oportú per a la ciutat de Figueres. 
2: Es fa molt difícil pronosticar alguna cosa. Com dic, ens reunirem amb els membres del partit i amb els militants del PDeCAT, per tal de valorar opcions i propostes que surtin. Evidentment, espero que el proper alcaldable per a la ciutat sigui del PDeCAT. De moment, cal tenir present que el número dos a la llista del partit és en Jordi Masquef, i això, dins del grup polític, ho tenim en compte. 
3: De moment, no cal anar més enllà, cal pensar únicament en clau ciutat. Tinc clar que aquesta “mini crisi” ha de ser una oportunitat per a Figueres. Per tant, confio que trobarem el millor relleu i que tot allò que vingui serà bo per a la nostra ciutat. 

Pere Vila 
“Cal escoltar a tothom, per tal de fer possible un canvi ordenat” 
1: La Marta, de seguida, em va comunicar la seva decisió. Ocupar la secretaria general d’Empresa i Coneixement és una gran oportunitat. Com li vaig dir, estic molt content per a ella, li dono tot el meu suport, ja que s’ho mereix. 
2: De moment, només sabem que la Marta vol compaginar els dos càrrecs uns mesos. La meva intenció és parlar i escoltar a tothom, per tal de fer possible un canvi ordenat, sense turbulències. L’objectiu ha de ser que a Figueres, amb el relleu, quedi tot ben endreçat. 
3: Com dic, cal actuar amb calma i serenor, per tal que entre tots, dins del partit, prenem la millor solució per a la ciutat. Veurem què passa, us ho comunicarem de seguida que es prengui una decisió, la qual esperem que sigui molt positiva per a la ciutat, en això treballarem fermament des del partit. 

Pere Giró 
“L’oposició intentarà aprofitar l’escenari actual” 
1: La situació és complicada i enrevessada. Dic això bàsicament per l’oposició; tal com s’ha vist en els últims anys, aprofiten qualsevol feblesa per intentar destrossar l’equip de govern, en comptes de fer política real, de sentit comú, la que es gesta en els despatxos. Com ja és ben conegut, pràcticament en cap moment han fet propostes de ciutat. 
2: Penso que l’ànsia de notícia és contraproduent. Sovint no es valora prou el fet que aquella notícia crearà, per sobre de tot, incertesa. Si bé no estic al govern i per tant no sé com s’ha desenvolupat realment tot plegat, la meva opinió és que la Marta i els seus companys d’equip de govern no havien de comunicar res en públic fins que no tinguessin alguna proposta, almenys mig lligada. 
3: En política, l’art dels matisos és molt important. Així doncs, cal sospesar totes les opcions, és a dir, cal no descartar a cap intervinent del problema, referint-me a qualsevol dels regidors de l’actual equip de govern.