Joan Plana

Joan Plana ha renovat la confiança de la seva secció local i, per tant, tornarà a encapçalar la llista d’ERC a Roses, de cara a les eleccions municipals del maig del 2019. Plana és l’actual portaveu del grup Republicà al consistori rosinc.

- Com descriuries la teva relació amb Roses?
Roses és la vila on he nascut i on he crescut. És on viu la meva família, els meus amics i la gent que estimo. És el trosset de món que considero casa meva i que vull contribuir a fer millor.

- Quines línies de treball cal destacar del projecte que encapçalaràs?
La candidatura es basa en cinc grans línies de treball: Roses necessita un pla de xoc social i una aposta decidida per les polítiques cohesió; necessita també articular mesures de participació que permetin empoderar-se a la ciutadania i sentir-se la vila una mica més seva; així mateix, apostar per un desenvolupament econòmic que vindrà de la mà del foment dels nostres tresors patrimonials i naturals, l'aposta pel 2.0 i incentivar el comerç que aporti valor afegit, tot a través d'un pla de coordinació entre el sector públic i el privat amb objectius conjunts; cal també un projecte de ciutat verda, que cregui en un urbanisme sostenible, una mobilitat eficient, consum d'energia verda i la correcta integració dels animals en la vida urbana; per últim, com no podia ser d'altra manera, cal un clar compromís amb la democràcia i la llibertat al nostre país.

- Com defineixes l’equip que et rodejarà?
Som un equip treballat. Hem integrat gent de tots els àmbits per poder tenir un projecte solvent i també gent el màxim de diversa perquè aquest projecte sigui obert i integrador. Tenim experiència d'anys treballant junts, dins i fora de l'Ajuntament, i seguim sumant talent i nous perfils. Crec que l'equip humà que presentarem serà potent i estarà en condicions de poder donar confiança als ciutadans.

- Com t’imagines Roses, si governa ERC?
Si governem, el nostre pla de govern es basarà en els cinc grans eixos que ja he exposat, evidentment, sempre oberts a incorporar propostes i visions d'altres projectes polítics amb els quals arribem a acords o de la societat civil organitzada. En resum, però, m'imagino una Roses més justa, més oberta, més competitiva, més sostenible i, en definitiva, més republicana.