Un nou estiu farcit de propostes a Vilabertran

Un any més, la gent de Vilabertran compta amb un interessant programa d’activitats a la fresca repartides al llarg d’un mes, entre juliol i agost. Ens en parla l’Elíes Fernández, el segon Tinent Alcalde.

- Com valores aquest nou “Estiu a la plaça” de Vilabertran?
El passat dia 14 de juliol vam donar per engegat, un any més, el programa “Estiu a la plaça” amb el sopar i el concert a l’Hort del Prior. De nou, va tornar a ser un èxit, tal com esperem que passi amb la resta d’activitats. Crec que tornem a tenir un programa molt sofert, el qual tots els públics poden gaudir-lo al llarg de l’estiu. Com es pot veure en el programa, comptem amb gospel, rumba, versions, havaneres, orquestres destacades, activitats per als més joves…

- De les activitats programades, quines en destaques i per què?
Sobretot tres. En primer lloc, el sopar popular ja celebrat. Provoca un gran caliu que sens dubte em satisfà molt, per la manera com es fa poble. En segon lloc, el concert del dia 28 a la plaça de l’Església, amb la Girona Banda Band. Vull destacar l’orquestra en qüestió per la seva formació, iniciativa, trajectòria i, en definitiva, la pròpia personalitat: la banda està formada per més de 60 músics, d’entre 10 i 65 anys! Finalment, m’agradaria destacar, és clar, la presència de l’orquestra Selvatana, la vigília de la Mare de Déu d’Agost. Comptar amb ells és un privilegi.

- Quins projectes municipals t’agradaria destacar?
Per exemple, destacaria que ja hem fet els deures amb el projecte de l’escola nova. La resta de passos ja no depenen de nosaltres. També farem realitat el magatzem al nucli antic, amb un espai, a la planta alta, per al jovent. Tenim pendent, a més, arreglar el camí de la Gorga i més endavant fer zona de vianants el camí que va del centre urbà al cementiri. Però el que m’agradaria comentar aquí és que, tot i ser un poble petit, amb pocs recursos econòmics, queda clar que amb dedicació i molt d’esforç, juntament amb una bona gestió, hem aconseguit que Vilabertran sigui un referent a la comarca. Disposem d’un poble complet, molt net i ben ordenat. Quant a l’activitat social, des del consistori es valora molt positivament la manera com tothom treballa per fer possible un Vilabertran actiu.