Montse Mindan

Montse Mindan, alcaldesa de Roses: "És ben cert que tots/es busquem un moment per participar a la festa".

El cap de setmana del 10 i 15 d'agost tindrà lloc la festa d'estiu de Roses. Com es presenta la festa d'enguany? Alguna novetat a destacar?
Enguany celebrem la festa major amb els actes que ja són tradició a Roses: Gegants, Miquelets, canoners, barraques, grans concerts, acte d’entrega de la Dracma Roses 2018, tobogan gegant, focs d’artifici, travessies de natació, castells, espectacles infantils...

Barraques és un espai fora del propi nucli, on els grups de carnaval poden optar per finançar-se a través d'oferir un servei de barra, i els concerts poden allargar-se fins tard sense molestar excessivament als veïns. L'ajuntament aposta cada vegada més per aquest format de concerts i d’ajuda a les entitats carnavalesques.
Les Fires i Barraques de Roses ja estan consolidades. Tenim la sort que l’espai conegut com a “càmping bahía” està fora nucli, però alhora és suficientment proper a la vila com per anar-hi caminant. Per altra banda, si bé és cert que el finançament que en treuen les colles de carnaval és important, per a mi és tant o més important que qui gestioni les barraques sigui gent de Roses. S’aconsegueix crear un ambient formidable.

Una festa major d’estiu en una població amb un creixement turístic tan fort de temporada té el perill de ser absorbida pel turisme, quan s'entén que el destinatari principal és el rosinc i la rosinca. Quins avantatges i desavantatges té programar una festa major per la gent del poble en plena temporada turística?
Que la festa major sigui a l’agost no és nou. Ha estat així sempre! És evident que no tothom que ho voldria pot gaudir de totes les activitats programades, però també és ben cert que tots/es busquem un moment per participar-hi ni que sigui anant a sopar a les barraques, anar de fires amb els més petits, seguir la desfilada dels Gegants, baixar pel tobogan.... etc. Al turisme li oferim un plus de diversió i li mostrem el bo i millor de la nostra cultura i les nostres tradicions.