Del 17 al 19 d’agost, Camallera es vesteix  de festa

Esteve Gironès, l’alcalde, escull el sopar popular i la 16a baixada de carros com a actes més destacats. També ens fa una extensa posada al dia de l’actualitat municipal.

- Com definiries la festa major del municipi?
És, sens dubte, una de les celebracions més importants que es duen a terme a Camallera, en la qual hi ha programades un munt d'activitats dirigides a tots els públics. La festa combina la tradició amb diverses novetats, per fer-la d'aquesta manera més popular i participativa. Tots els actes es fan a l'aire lliure, cosa que facilita que tothom pugui gaudir d'aquesta festa estiuenca en un entorn immillorable com és la Plaça de l'Església i els seus voltants.

- Quins actes cal destacar de la festa d'enguany?
Els actes que reuneixen més quantitat de públic són el sopar popular i la baixada de carros. Personalment, l'acte que m'agrada més és el sopar, ja que com a alcalde és molt emocionant poder gaudir de la companyia de la majoria de veïns i veïnes del municipi, acompanyats d'una bona cantada d'havaneres. Veure la plaça plena de gom a gom és tot un goig. La baixada de carros també és tot un clàssic de la festa, ja que tant el públic que hi assisteix com els participants s'ho passen d'allò més bé. Tampoc cal no oblidar les activitats més tradicionals com les sardanes, els jocs infantils, la nit jove o el ball, així com la ja imprescindible actuació de la colla local de ball de bastons de la Bufa Bastonera, els quals enguany estrenen nova indumentària. La festa Holi, tot un festival de pólvores de colors, és una de les novetats d'aquest any.

- Quines novetats municipals val la pena mencionar?
La nostra màxima prioritat, des de l'inici del nostre mandat, ha estat la millora del benestar dels ciutadans del nostre municipi en el seu dia a dia. Per això hem prioritzat actuacions encaminades a realitzar-ho. Pròximament, amb la construcció d’un sistema de desnitrificació i d’una nova canonada d’aigua resoldrem l'excés de nitrats a la xarxa d'aigua i l'escassetat de la mateixa en èpoques de sequera, problemàtiques que fa anys que s’arrosseguen. Així, el nostre municipi gaudirà d'una aigua de qualitat, sense haver de patir per la falta de subministrament. També estem millorant el servei de neteja al municipi, fet que ens permet tenir els nostres pobles més nets i a la vegada millorar-ne la imatge. Aviat també començarem la redacció del POUM, una actuació que ens permetrà arreglar els desgavells urbanístics existents al municipi, tots ells heretats de legislatures anteriors i que comporten greus perjudicis al nostre consistori. Una altra demanda històrica on estem incidint és la de la parada dels trens de mitja distància a l'estació de Camallera. Per tal que puguin aturar-se, cal que ADIF realitzi obres d'ampliació i millori l'accessibilitat, un projecte que ja està aprovat i pendent d'executar. Des de l’ajuntament hi estem insistint. També estem tramitant la millora i ampliació de l'escola Els Terraprims de Camallera i s’està instal·lant gespa artificial al camp de futbol del Camallera, complint, així, una important actuació. Per acabar, m’agradaria destacar l'estabilitat econòmica a la qual ha arribat el nostre consistori, tot i l'endeutament heretat de consistoris anteriors: actualment, estem pagant totes les factures de proveïdors en els terminis corresponents i comencem a disposar de fons propis per realitzar millores al nostre municipi.

Veure la PROGRAMACIÓ AQUÍ