Pilar Serra, Fundació contra el Càncer de Roses

Pilar Serra, Fundació contra el Càncer de Roses: “Un dels projectes més importants per a la Fundació són les polseres que fan els voluntaris”.

La Fundació Contra el Càncer té el suport de nombrosos voluntaris. Quina importància té aquesta figura a la Fundació?
Durant tot l’any fem activitats per recaptar diners i altres son merament informatives. Les activitats que fem moltes vegades són proposades pels mateixos voluntaris. La proposta passa per junta i si es considera viable i coherent s’accepta. De fet, la idea d’un dels projectes més exitosos, les pulseres solidàries, va sorgir dels mateixos voluntaris. Aquest projecte té dues vessants diferents; d’una banda oferir un taller de manualitats on es reuneixen els voluntaris -i moltes vegades els usuaris que alhora son voluntaris- per passar una bona estona i es crea un ambient molt bonic de cooperació. I d’altra banda, també resulta ser un petit gra de sorra que va sumant econòmicament.

On veneu les polseres?
Al mateix local de la fundació, a les fires que ens conviden, sobretot a Roses, però també fem polseres, clauers o collarets com a regal de convidats a casaments o comunions.

Què significa el projecte de les pulseres per la Fundació?
És un dels projectes més importants i amb més pes ara mateix. Gràcies a això, fem donacions tant a Girona com a Figueres. Hem de pensar que els nostres malalts van a aquests hospitals i hem de facilitar-los l’estada. Amb aquests donatius hem comprat, per valor de 18.000€, vuit o nou butaques per la planta vuitena de l’Hospital Josep Trueta, que és on estan els malalts més greus de càncer. Així el familiar pot descansar. També vam comprar un llit per fer quimioteràpia a l’Hospital de Figueres i una màquina de perfusió per fer la quimioteràpia, que és la que dosifica. D’aquesta manera la gent no s’ha d’esperar tant.

I a partir d’ara, quins projectes teniu previstos de finançar amb aquestes polseres?
El projecte actual és aconseguir 10.000€ per cobrir la investigació del doctor Joaquim Bosch per ampliar la investigació que ja va iniciar al 2010 sobre el tractament de les metàstasis ceberals del càncer de pulmó.