Jordi Masquef

Del 5 al 7 d’octubre, una nova edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió (FiraVO), un esdeveniment que any rere any rep més de 10.000 persones en el Recinte Firal de Figueres. Els compradors entren en el sorteig de vals per aparcar gratuïtament en zona blava a la ciutat, uns vals oferts per l’Ajuntament, juntament amb Fisersa.

- Què suposa la fira per a la ciutat?
Des de l’Ajuntament de Figueres es considera una fira referent en el sector de la venda de vehicles d’ocasió, no només a la comarca, sinó a tota la província de Girona. Sens dubte, una aposta important pel sector de l’automoció, beneficiosa per la nostra economia i que dona feina a molta gent de la ciutat. També és un aparador interessant pel consumidor, ja que durant tres dies s’exposen en un espai de 6.000 m2 una oferta de cotxes km 0., seminous i d’ocasió de tots els concessionaris participants, que facilita al comprador veure cotxes de tot tipus i marques amb molt poc temps i en un sol espai.

La darrera edició es va tancar amb una facturació global de 2.520.000 euros, conseqüència de la venda de 210 cotxes a un preu mitjà de 12.000 euros, i l’assistència en nombre de visitants d’11.000 persones; dades que augmenten cada any i les quals ens fan pensar que és una fira consolidada i esperada a la comarca.

La implicació de l’Ajuntament cada any és superior. Personalment, crec en les fires que generen economia de mercat, per això hem augmentat el pressupost de la fira respecte a l’any passat en 2.000 € més. És una trobada amb concessionaris de solvència i de qualitat, on de nou Figueres exerceix la seva capitalitat.

- Què s’espera per a l’edició d’enguany?
Enguany tenim 16 expositors i trobarem en exposició permanent entre 400 i 450 vehicles. Tanmateix, tot i l’augment d’expositors, que això és quelcom circumstancial, jo el que valoro més és la generació de negoci i de llocs de treball.

Un factor important pel desenvolupament de l’esdeveniment és el climatològic. Si aquest ens acompanya, esperem un augment de visitants i el tancament de més vendes que la darrera edició, ja que cada vegada més el consumidor que vol adquirir un vehicle s’espera a FiraVO per poder comparar “in situ” els diferents models i oportunitats de compra que els concessionaris ofereixen amb totes les garanties exigibles.

- Per què val la pena no fallar a la cita, un any més?
El visitant pot accedir de forma gratuïta a la fira, gaudirà de zona wifi, servei de bar i, si adquireix un cotxe, entrarà en el sorteig de vals que l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració de Fisersa, regalarà per aparcar gratuïtament durant un any en zona blava a la nostra ciutat. Enguany sortejarem 16 vals: quin millor regal que gaudir de cotxe nou i poder aparcar gratis en zona blava durant un any.

Els automòbils que s’hi exposen són de gamma mitjana-alta a preus atractius, cosa que la fa ser referent de les fires que se celebren en les nostres comarques. Aquesta relació concessionari-client es dona amb totes les garanties de seguretat i és molt valorada a l’hora de comprar un cotxe. FiraVO és, en definitiva, un canal de compra fàcil i obert.