Miquel Gotanegra

La campanya de Nadal del comerç de Roses s'inicia el dia 5 de desembre i les activitats s'allargaran durant totes les festes. El Mercat de Nadal tindrà lloc el 22 de desembre.

Quines novetats ens esperen a la campanya de Nadal d'enguany?
Dins la campanya de Nadal hi ha moltes novetats, des de canviar la imatge de l'associació, presentem l'espot de Nadal que es difondrà a través de les xarxes i dels cinemes, elaborem una nova web i iniciem la campanya de promoció a través dels regals diaris. Intentem dinamitzar el comerç de manera moderna. Comptem amb la col·laboració dels comerços de Roses tant per a fer l'espot com per la campanya digital. Són empreses liderades per joves del municipi que hi posen moltes ganes, i assegura un resultat fet amb el cor. És molt important i estem molt contents que les empreses de gent jove s'impliquin en la campanya i en l'ACOR.

Quin és l'estat de salut del comerç de Roses?
El comerç passa per un moment complicat, tant per les noves tecnologies com per les grans superfícies. Però Roses està tenint una evolució comercial positiva. Hi ha carrers que s'estan implantant nous comerços i empresaris del municipi han obert franquícies de grans marques, que aporten gent.

A mitjans d'estiu vam notar una diferència amb les temporades turístiques, i vam engegar un projecte d'un seguit de jornades de reflexió empresarials al municipi. És un cicle de xerrades organitzades entre l'Estació Nàutica i l'ACOR.  La primera va anar a càrrec del Doctor Jose Antonio Donaire, vicerector de la Universitat de Girona sobre el turisme al segle XXI. La segona, amb Jordi Saratal, exdirector del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Josep Maria Pla, expresident d'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes i Marc Casadellà, creador d'Occitània i Burricleta, per parlar del Parc Natural com un dels grans recursos turístics del municipi. Això fa que es vagin creant sinergies i col·laboracions público-privades. Aquestes jornades tenen una alta participació, i es marquen possibles línies de creixement pels pròxims anys.

En realitat estem contents perquè l'ACOR i l'Estació Nàutica s'han consolidat, i, entre ambdues, representen unes 200 empreses i 3.500 llocs de treball en temporada alta.