Artur Mas acompanya a Montse Mindan a la presentació de Junts per Roses

Artur Mas va desplaçar-se als estudis d'Empordà Televisió per a mostrar públicament el seu suport a la candidatura de Junts per Roses, encapçalada per Montse Mindan.

Mas recordava com, quan era Conseller, havia vingut a Roses l'any 1996 donant el vistiplau a cobrir la Riera Ginjolers, una utopia per molts rosincs. Posteriorment, va dirigir-se a l'Hotel Risech, on l'alcaldessa, Montse Mindan, va presentar la nova marca «Junts per Roses» a l'assemblea local del PdeCat.

Com ha canviat l'estat de salut del moviment independentista des d'aquell 9-N?
L'independentisme està entrant en una altra fase. Fins al 9-N , va ser l'escalfament. Després vam començar el partit amb un adversari brut i amb un àrbitre comprat pels altres. A hores d'ara està viu. Es cometen errors, però hi ha partit. No podem oblidar que el sobiranisme català aplega més de 2 milions de persones, i té molta força, tot i que no prou per doblegar l'Estat Espanyol. Però també és cert que l'Estat, utilitzant totes les seves forces, no ha aconseguit reduir el moviment independentista català, sinó que ha aconseguit que tingués majoria en unes eleccions convocades per ells.

Creu que es tornarà a aplicar el 155?
La primera vegada que el van aplicar els hi va sortir malament. Van aplicar el 155, van convocar eleccions i van aconseguir una majoria independentista en el Parlament en unes eleccions convocades per ells. Podria ser que la segona vegada encara els hi sortís pitjor que la primera.

Quin missatge vol donar als ciutadans per les eleccions?
Ara hem d'assegurar, a partir del maig, un mapa d'ajuntaments a favor del projecte de país. Però sobretot serà el moment on caldrà aguantar el país a través de la base territorial. Els atacs de l'Estat Espanyol són molt durs, però tenim una base de resistència molt sòlida per aguantar els serveis públics o el progrés econòmic i això els bons ajuntaments ho poden fer molt bé. Aquest és el missatge fonamental. Hi ha altres coses de fons que no estan a les nostres mans. Però si tenim la possibilitat d'assegurar aquesta base territorial del país, tindrem mitja partida guanyada.

Seria més partidari que es presentessin amb la marca del Pdecat?
No, jo crec que el concepte «Junts», com a marca electoral, és molt positiu, perquè demostra aquesta voluntat d'aplegar gent en unes eleccions amb una població, com per exemple Roses. Si no ho fas així, acabes tenint 7 o 8 partits en un ajuntament, i és molt difícil arribar a governar. Aplegar a gent entorn unes sigles sempre és bo, i el concepte Junts aplega millor la gent que qualsevol altra definició de qualsevol partit, tant sigui Partit Demòcrata, Esquerra Republicana o Partit Socialista. Així no deixes de ser dels partits tradicionals. Però Junts per Roses transmet la sensació d'anar a treballar plegats a favor del municipi.

Però això no pot fer perdre valor a la marca PdeCat, havent canviat tantes vegades de nom?
Ara no hi ha un lideratge definit de partit. És un altre tipus de manera de fer. Tenim un exemple: les eleccions al Parlament de fa un any. Es podia haver presentat el PdeCat, però va presentar-se com a Junts per Catalunya, amb el President Puigdemont al capdavant, i gairebé guanyen les eleccions. Va quedar segon, per sobre d'Esquerra Republicana que havia dit que arrasaria, i van quedar tercers. Això es va fer amb el Junts per Catalunya i ningú va retreure que no hi hagués les sigles del PDecat. Tothom va entendre que la millor candidatura del món sobiranista era Junts per Catalunya. Espero que s'entengui que la candidatura més bona i més potent, no només pel món sobiranista, és Junts per Roses amb la Montse Mindan al capdavant.