Montse Mindan

Montse Mindan, alcaldessa de Roses, es mostra satisfeta de la col·laboració de les colles per aconseguir que el Carnaval del municipi sigui un referent a la comarca.

- Roses és un referent de carnaval a la comarca. Quantes carrosses, participants i públic s'espera?
Esperem que hi participin més o menys els mateixos que aquests darrers anys, unes 70 colles (la majoria amb carrossa) fent un total de més de 4.000 disfressats.

- El dijous, tradicionalment, s'inicia el carnaval amb una desfilada on s'acaba amb l'entrega de poders al Rei Carnestoltes, divendres passada nocturna, a les 21 h, dissabte desfilada infantil, a les 16 h i diumenge passada de petits i grans, a les 12 h. Es seguirà amb les desfilades tradicionals?
Sí, no hi ha canvis en les passades.

- A més de les populars passades, quines altres activitats ompliran el programa de carnaval?
Balls i concerts a la plaça Frederic Rahola, discomòbils a l'annex del pavelló municipal, arrossada per a tothom dilluns de Carnaval, actes d'entrega de premis a la millor carrossa, millor disfressa i millor ball, acte de nomenament dels reis de l'any vinent... Recomano baixar-se el programa a qui vulgui seguir-ho tot.

- Tornaran a posar la plataforma a la plaça Catalunya destinada a persones amb mobilitat reduïda?
Sí, ja fa anys que ho fem.

- Si venim de fora i volem veure una desfilada, on podrem aparcar i a quina zona ens recomana ubicar-nos?
Recomano aparcar als voltants de la Ciutadella o de la zona esportiva i caminar un xic. També s'obrirà el Càmping Bahia. El centre històric queda tancat força hores i després pot ser complicat sortir-ne.

- Seguiran amb la campanya "Per carnaval no tot s'hi val"? Ja fa anys que durant les desfilades els participants no poden prendre alcohol. Quins resultats ha tingut fins avui dia per a la imatge del carnaval de roses?
La pedagogia s'ha de continuar fent, sempre. Ha estat bé enfocar a través d'una campanya específica per Carnaval els problemes de l'alcohol, les drogues o els abusos sexuals, però s'ha de treballar durant tot l'any a escoles i instituts.
Estem molt contents de la resposta de les colles i de la seva col·laboració per aconseguir que el nostre Carnaval sigui, com ha dit vostè, un referent a la comarca. Tots tenim al cap la frase de: "Per Carnaval NO tot s'hi val".

- Hi haurà "punt lila" o alguna altra acció sobre la violència de gènere?
La violència de gènere s'ha treballat sempre dins la campanya. I algun any ha estat una campanya dura i explícita. A la revista del Carnaval, a la darrera plana, trobareu el logo del "NO és NO, per un Carnaval lliure d'agressions sexuals" amb un número de contacte.