Juan M. Fernández, regidor de Seguretat Ciutadana de Roses

Entrevista a Juan M. Fernández, regidor de Seguretat Ciutadana de Roses: 'Durant el carnaval tots els policies locals estan de servei'.

A quina hora comencen a modificar la circulació a causa del Carnaval?
Quan comencen a arribar les carrosses, a mitja tarda, ja tallem l'avinguda de Rhode per tal que puguin situar-se tranquil·lament. La gent que vingui de fora, l'ideal és que passin per darrere, per la ronda de circumval·lació i aparquin a l'antic Càmping Bahía o al'espai que utilitzem els diumenges pel mercat, entre la Ciutadella i el Mas Mates.

Quin dispositiu teniu previst per Carnaval?
Durant el carnaval tots els policies locals estan de servei, i a més a més, des de l'àrea de festes, organitzadora del Carnaval, es contracta seguretat privada per la zona del port, on es fan les discoteques mòbils - plaça Frederic Rahola i pavelló- i al Càmping Bahia, per què quan les carrosses no estan fent passada es guarden allà.

Des de l'atemptat a Niza la gent es planteja assistir a aquests tipus d'esdeveniments. Quines mesures de seguretat han posat durant el Carnaval?
Ja des de l'any passat vam començar a aplicar mesures. A tots els carrers que donen a l'avinguda de Rhode, per petits que siguin, hi col·loquem pilones per evitar el trànsit rodat. Al principi de la rua, i des d'abans del seu inici, quan ja hi ha gent asseguda, hi tenim el dispositiu policial. I alhora hem posat uns bancs davant l'oficina de turisme, que a més de servir per seure, també tenen l'objectiu d'actuar de mur per evitar que puguin entrar vehicles al passeig. Per Carnaval tenim tot el poble abalisat i blindat.