Extens ventall de propostes a Mollet de Peralada el dia 10

Al llarg de tot el diumenge, propostes de tota mena, a banda del producte estrella que és el bacallà, amb un format recentment actualitzat i molt familiar.

La Fira del Bacallà de Mollet de Peralada, interessant i consolidat esdeveniment que promociona els atractius del municipi, arriba, aquest 10 de març, a la seva novena edició. Ho farà acompanyada de la Fira del Vailet, proposta que va engegar l’any passat l’Associació Amics de Mollet de Peralada, amb l’objectiu de potenciar l’oci dels més menuts. Per tant, una fira artesana amb un potent atractiu infantil.

“Des de l’associació Amics de Mollet, es va voler donar a la fira una personalitat pròpia, amb un aire diferent, motiu pel qual se’ns va acudir introduir la Fira del Vailet, amb diferents activitats per a la mainada: des dels típics inflables fins a jocs tradicionals, tallers i manualitats”, comenta la regidora de Fires i Mercats, l’Eva Riera.

Durant tot el dia, els visitants podran descobrir l’ampli ventall de productes gastronòmics i artesans que els paradistes exposaran a les seves parades, a banda del producte estrella del dia, el bacallà. Enguany, es torna a apostar pel dinar popular, que constarà d’un plat d’arròs amb bacallà, més vi o aigua, pa i postres, per un preu de 8 euros. El dinar, si el temps acompanya, serà a l’aire lliure. En cas contrari, es farà al centre cívic.

“La diada, com és evident, comporta molta feina i molts nervis. Tot i això, també és un dia de molta satisfacció, amb tota la gent que veus que s’hi implica, treballant a la fira, cedint-nos espais i material... És d’agrair-ho fortament, ja que sense ells no seria possible seguir sumant edicions de la fira”, comenta la regidora.

Pel que fa a la resta d’activitats, cal destacar l’anomenada “Ruta del Bacalao i Vins” al celler La Vinyeta, la partida de bitlles catalanes, portes obertes al Trull, teatret amb La Mula Baba, cercavila, música, exposició de fotos de campanars altempordanesos, exhibicions, concursos...