Xavier Amiel

Entrevistem a Xavier Amiel, persona que, des del passat 22 de març, encapçala oficialment la llista de Canviem Figueres, nova candidatura a les municipals.

- Com afrontes el fet de ser el número 1 de Canviem Figueres?
Doncs amb la màxima il·lusió i, sobretot, responsabilitat. De nou, vull agrair tant a l’executiva com a militants i simpatitzants haver-me fet confiança. Repeteixo que és una gran però alhora motivadora responsabilitat la possibilitat de tirar endavant aquest projecte de ciutat. La intenció, com alguns es pensen, no és ser simplement presents a l’ajuntament, sinó liderar un projecte i unes idees que han de servir per donar l’impuls que la ciutat necessita. A veure què hi diu la ciutadania.

- Com valores l’estructura final de la llista?
Des que vam crear la plataforma vam dir que la llista sorgiria d’unes primàries. I així ho hem fet: un 57% dels afiliats al grup han votat i han participat, doncs, en la confecció de la llista. Tot i haver-hi alguna sorpresa en els resultats, només puc dir que hem estat molt escrupolosos i responsables amb la decisió final dels militants, sobretot tenint en compte aspectes com la paritat. Els pocs canvis aplicats han estat bàsicament per raons professionals de la gent, ajustant certes posicions d’alguns membres dins la llista.

- I ara, quin és el full de ruta de Canviem Figueres?
Primerament, donar a conèixer la candidatura completa mitjançant un acte que li posarem data en breus. Serà el primer pas per fer-nos més visibles, aspecte que ens estan reclamant insistentment simpatitzants i coneguts al llarg d’aquest últim mes. En aquestes nou setmanes prèvies a les eleccions anirem programant actes que anunciarem a través de les xarxes i premsa, per tal de compartir el nostre projecte amb la gent. També ens han demanat que donem a conèixer els resultats de les nostres primàries. Evidentment que ho farem, rigorositat i transparència són dues de les nostres màximes premisses.