Xavier Amiel

Parlem de la ciutat i d’aquestes Fires i Festes de la Santa Creu amb el cap de llista de Canviem Figueres, Xavier Amiel. En les últimes setmanes s’han donat a conèixer molt més, fent-ho de manera còmoda i propera.

- Com has viscut les fires, enguany, com a cap de llista?
Molt intensament, assistint en molts actes, juntament amb membres del grup, com és normal, per així fer-nos visibles però sobretot per poder conversar amb tots els figuerencs i figuerenques que ens hem anat trobant. Com a figuerenc, ja coneixia la major part dels actes celebrats, tot i que alguns d’ells els havia viscut més des de la distància. Enguany, he pogut comprovar de ben a prop com molts ciutadans han fet ciutat, fent-se seus els actes, recuperant tradicions i, en definitiva, fent país. Destacaria, per exemple, l’acte del pubillatge, les portes oberts als bombers (personal amb una tasca impagable!), el reconeixement a les persones grans que compleixen 90 anys (un dels pilars del nostre programa), la barreja de generacions a la gran festa del Charly i el pregó realitzat per la gent de la Unió, molt encertat, ja que és tota una institució figuerenca que cal felicitar fortament. Una crítica, però: amb 21 regidors actuals, no entenc com en algun acte no hi havia representació consistorial. Això és quelcom a corregir i nosaltres ens hi comprometem.

- Quines sensacions tens, ara que ja us heu donat molt a conèixer?
Doncs sensacions molt bones. Ens hem anat sentint més i més còmodes amb el contacte directe i sent propers, una de les nostres premisses. Mentre ens hem passejat per les activitats, la gent ens ha anat aturant, preguntant per les nostres idees i pel canvi que necessita la ciutat. Hem concretat i compartit el projecte municipal que volem liderar, pensant només en Figueres com a lema principal. En els últims tres mandats ha fet falta molta més acció.

- Quines dates vols destacar en el calendari?
Com a partit, no hem de destacar uns dies concrets, sinó que volem seguir dia a dia disponibles per conversar amb tots els figuerencs i figuerenques que ho desitgin. Així, convido a tothom al carrer Portella número 7 (antiga botiga de calçats Palmira), a la nova seu que obrim el dilluns 6 de maig. Nosaltres, com a partit, assistirem a tots els actes de ciutat que ens convidin. Parlant de dates, voldria comentar que hem sabut, de rebot, que el debat que hi havia programat pel dia 8 s’ha cancel·lat. Per això, estem decebuts i ens sentim menystinguts: a vegades no es té present a tothom.