Parlem amb Marc Quintana, secretari de la Junta, per tal de conèixer el tarannà de l’associació i com seran visibles aquest diumenge 19 a Ordis.

“Som una associació sense ànim de lucre. Està formada per una cinquantena de persones aficionades a la mecànica de tractors antics, sobretot per la mecànica curiosa que tenen, la qual ara ja no se sol veure. Som gent, sobretot, d’Ordis, però també ens representen comarcalment pagesos de Borrassà, Navata i Avinyonet, entre altres”, detalla Quintana.

Fundada l’any 2012, l’Associació va creixent cada any, amb actes espaiats al calendari, programant excursions, com per exemple a museus relacionats amb l’àmbit i la maquinària agrícola, i donen suport a fires, com la Fira de l’Ordi d’Ordis. “Aquest diumenge dia 19 serem visibles a la Fira de l’Ordi, on exposarem tractors de diferents marques, models i èpoques. També tindrem diferents tipus d’eines, tant de mà com d’animal”

Amb ganes de rebre i interactuar amb gent durant la fira d’Ordis, en Marc també espera començar a ser molt més visibles a més fires d’arreu, per fer gaudir als interessats de la pagesia amb les àmplies exposicions que dissenyen. “La nostra activitat, com a associació, va segons les temporades i els ritmes que marca la pagesia. A l’estiu ens aturem, però a mitjans de tardor i a l’hivern reprenem fortament l’activitat”.

Ordis Fira 01