Xavier Amiel

Satisfet amb la gran quantitat de mostres de suport rebudes, Xavier Amiel, des de Canviem Figueres, vol fer realitat el projecte d’una Figueres neta, segura i activa.

- Quines són les sensacions al carrer i a la seu durant aquests dies intensos de campanya?
Les sensacions són molt bones. Els figuerencs i figuerenques estan molt decebuts de l’estat de la ciutat, cansats de falses promeses i volen i desitgen un canvi. Rebem moltes mostres de suport per haver pres la decisió de presentar-nos. A la nostra seu del carrer Portella rebem moltes manifestacions d’aquest tipus i ens donen ànims per afrontar la darrera setmana abans del diumenge 26 de maig.

- Com funciona i treballa l’equip aquests dies previs al 26M?
El nostre equip treballa amb una gran il·lusió, perquè creiem en el projecte d’un canvi per Figueres i, com dic, l’escalf que ens mostra la gent ens anima contínuament a seguir fent un gran esforç, compaginant el nostre treball professional i la campanya. Penseu que a nosaltres ningú no ens paga aquesta campanya, ens ho traiem de la nostra butxaca, però la finalitat, és a dir, Figueres, bé s’ho val.

- Breument, i escollint 3-4 pilars bàsics del programa, com t’agradaria veure Figueres en els pròxims 4 anys?
Primer de tot neta: això donarà una nova imatge, ja que es farà visible que alguna cosa ha canviat. També segura: que els figuerencs i figuerenques puguin passejar-se per qualsevol indret, al centre o en qualsevol barri sense temor. I activa: que es percebi que recuperem el dinamisme d’una capital de comarca, passant de les paraules a les accions al carrer. Deixeu-m’ho dir, caram: Som la capital de l’Empordà, us sembla poca cosa? Amunt els ànims; cal un canvi, sí, però ens en sortirem, no en dubteu!