Les havaneres, principal novetat a la festa d’estiu de Vila-Sacra

El municipi, amb la nova alcaldessa Maria Corbairan al capdavant, s’engalana per a la seva festa major, programada el primer cap de setmana d’agost.

- Com es presenta la primera festa major com alcaldessa?
Amb la il·lusió de satisfer a tots els públics, proposant una oferta més àmplia. Hem prioritzat que tant a l’organització com a la participació dels actes hi col·laborin quasi totes les associacions del municipi. La principal novetat serà el dissabte al vespre, al pati de les antigues escoles, amb la cantada d’havaneres i rom cremat per a tothom. Penso que les havaneres, en general, agraden, fan festa, fan Catalunya i conviden a gaudir de la fresca. Des del grup municipal, crear teixit social a través de l’oci i les festes és un dels nostres principals objectius. Així, més endavant, confiem crear una Comissió de Festes que garanteixi el gaudi conjunt.

- Fora de la festa, com van les primeres setmanes de mandat?
Contenta, per haver aprovat ja el cartipàs i, per tant, poder començar a treballar amb els altres tres companys de l’equip de govern. Personalment, aquests dies he comprovat que a l’Ajuntament comptem amb un equip de treballadores i treballadors d’una professionalitat immillorable. Amb l’oposició, des del primer dia, vam estendre la mà i ho han rebut bé, mitjançant una comissió d’informació i participació, la qual servirà per reunir-nos mensualment per compartir idees, aportacions i arribar a acords. Tots volem el bé per al poble, així que el treball conjunt ha de ser una realitat. Per exemple, la regidoria de Festes serà compartida.

- Cap a on avança el poble?
A banda de l’interès, ja comentat, per crear teixit social i un major benestar, pretenem mantenir adequadament i millorar el bon conjunt d’infraestructures que disposem. Així, s’analitzaran i s’establiran prioritats perquè el municipi sigui més lluït. Incidirem, per exemple, amb la ràdio: és una sort tenir-la, però li cal una gran millora. Posarem la mirada al civisme i a la cura del medi ambient i, com no pot ser d’una altra manera, en totes les petites coses del dia a dia que faran que el poble faci goig.

Vila-Sacra Festa Estiu