Joan Plana

La incorporació de Punts Liles contra les agressions sexistes i l'ús de gots reutilitzables són dues novetats que destaca, des del consistori, Joan Plana.

- Com defineixes, des de la posició de Tinent, la Festa Major d’agost?
La festa d'estiu és un dels moments més emblemàtics per a la gent de Roses. Al llarg d'aquest mandat, es preveuen importants canvis en aquest esdeveniment. De moment, enguany ja podrem veure algunes petites novetats, com és la incorporació de Punts Liles contra les agressions sexistes i l'ús de gots reutilitzables.

- Gairebé dos mesos després, quina és la teva valoració postelectoral?
Després de les disputades eleccions municipals del passat mes de maig, hem estat capaços de conformar un nou govern municipal d'àmplia majoria i amb un programa ambiciós, presentat públicament en un acte a la platja de Canyelles el passat 12 de juny. Crec que el govern ha generat il·lusió i optimisme entre la població i que, per tant, ha estat molt ben rebut. 

- Des de les teves àrees, quins projectes o quines accions t’agradaria fer realitat?
Aquest nou govern té 4 anys per realitzar molta feina. Personalment, m'encarregaré de les àrees de Seguretat Ciutadana i de Govern Obert.

Pel que fa a Seguretat, els primers objectius que ens hem marcat des de l'àrea són la reordenació de la circulació a les zones més problemàtiques, com poden ser les urbanitzacions. Una feina pendent de fa temps i que, per tant, ja toca abordar, així com implementar la segona fase del projecte de videovigilància del municipi.

Quant a Govern Obert, per la seva part, engloba les àrees de Participació, Transparència, Atenció al Ciutadà, Noves Tecnologies i Arxiu. En aquest àmbit, ens proposem facilitar l'accés i la relació dels ciutadans amb l'administració, seguir amb els pressupostos participatius i complementar-ho amb altres processos, juntament amb el trasllat de l'Arxiu Municipal a la casa Rahola Berga, adquirida per l'Ajuntament fa uns mesos.